Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunen har ombestemt sig: Nu kan 88-årige Leif godt skifte sko

Modsat tidligere vil Herlev Kommune nu gerne bevillige en ekstra dropfodsskinne til Leif Oest, så han ikke skal gå med de samme sko året rundt.

Herlev Bladet fortalte i slutningen af maj om 88-årige Leif Oest, som har dårlig fod efter en rygoperation for seks år siden.

Han bruger derfor en såkaldt dropfodsskinne, som er knyttet til hans sko, der hjælper ham med at kunne bevæge foden. Desværre passer skinnen kun til et par sko, og han må derfor have vintersko på hele året, da Herlev Kommune har afvist at bevillige ham en skinne mere. Kommunen argumenterede i et brev med, at dropfodsskinnen, som kommunen har bevilliget passer til en ‘allround sko, som passer til alle årstider.’ Familien fandt det urimeligt og klagede til Ankestyrelsen, da de ikke mener, at det er behageligt at være bundet til et par sko hele året.

Og nu har familien Oest fået en for dem god nyhed.

»Jeg blev ringet op af kommunen, hvor de fortæller, at de har gransket sagen, fordi den skal i Ankenævnet. De har fundet nogle nye dybdeborende detaljer i sagen, der har gjort, at de har bevilliget min morfar en skinne mere,« fortæller det voksne barnebarn Christopher Oest, som er partsrepræsentant for sin morfar.

Vi er selvfølgelig vældig glade for, at de har taget sagen op til revision

Glæde i familien

Og familien glæder sig over den melding.

»Vi er selvfølgelig vældig glade for, at de har taget sagen op til revision, og at min morfar nu ikke skal gå med vintersko om sommeren,« siger Christopher Oest, som dog undrer sig over, hvad nyt der kan være kommet frem, siden kommunen har skiftet opfattelse. Familien har længe argumenteret med, hvor ubehageligt og ubelejligt det har været for Leif Oest at skulle gå med de samme sko året rundt.

I kommunens svar til Leif Oest oplyser de, at der bevilliges en skinne til lette sommersko/hjemmesko. De har lagt vægt på, at med funktionsnedsættelsen har Leif Oest ikke mulighed for at vælge flere typer fodtøj.

Individuel vurdering

Herlev Bladet har spurgt Herlev Kommune, hvad der har ændret sig i forhold til tidligere. Kommuner oplyser i et skriftligt svar:

»En bevilling af en dropfodsskinne vil først og fremmest tage udgangspunkt i en helhedsvurdering af borgerens samlede situation. Sagsbehandlingen beror således på individuelle vurderinger, som vi ikke kan kommentere på.«

LÆS OGSÅ: Da 88-årige Leif Oest var bundet til et par sko

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!