Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kommunen siger nej til videodækning af kommunalbestyrelsesmøder

Herlev Bladet har fået nej til at filme på møderne, fordi borgmesteren vurderer, det kan være forstyrrende.

Det bliver ikke i denne valgperiode, at Herlev Bladets udsendte får lov til at filme hele eller dele af kommunalbestyrelsesmødet. Herlev Kommune har nemlig afvist en forespørgsel fra lokalavisen, fortæller redaktør Mette Lyhne:

»For os er det er en oplagt mulighed for at formidle direkte til en målgruppe, som traditionelt set er svære at få til at interessere sig for lokalpolitik. Vores ønske som lokalavis er jo at være med til at højne stemmetallene ved valget i november og give et godt grundlag for debatten – og det må vi sande kræver et supplement til printavisen, som det er i dag«, forklarer hun, og undrer sig over, at politikerne ikke ønsker, at deres arbejde bliver formidlet til så bred en målgruppe som overhovedet muligt.

»Vi vil gerne have flere til at deltage og følge med i den offentlige debat, og video har vist sig at være et effektivt journalistisk redskab, når vi skal skabe opmærksomhed omkring en sag. Det er vores job at formidle det politiske arbejde, og det er ærgerligt, hvis det er politikerne selv, der står i vejen for, at vi kan udføre det arbejde optimalt,« påpeger hun.

Går ud over seriøsiteten

Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (A) har forståelse for Herlev Bladets forespørgsel, men begrunder sit afslag:

»Jeg er helt indstillet på, at man skal gøre alt, hvad man kan for at gøre tingene så interessante som overhovedet muligt. Men der er også et andet hensyn for mig, som vægter mindst lige så tungt. Kommunalbestyrelsen sidder med alvorlige sager og et stort ansvar, og det er for mig en særlig ting at gå ind i kommunalbestyrelsessalen og tage det ansvar på sig og træffe den endelige beslutning om, hvad vi gør. Jeg synes ikke, der er noget i vejen for, at den seriøsitet eller højtidelighed også er synlig, at det ikke er et rum, som når vi er hjemme i køkkenet eller møder Silas Holst på torvet. Jeg mener, at salen skal være et sted, der er fri for mobiltelefonkameraer, så vi rent faktisk lytter til, hvad vi siger og har en seriøs debat«, vurderer han.

I stedet vurderer han, det ville være oplagt for en ny kommunalbestyrelse at tage spørgsmålet op, hvis der kom et konkret forslag.

Du er måske også interesseret i
Send et svar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!