Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Konservative vil stille forslag om mediers mulighed for at filme møder

Kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Enhedslisten, SF og konservative vil gerne gøre det muligt for journalister at filme kommunalbestyrelsesmøderne, og nu vil konservative stille et politisk forslag.

Uanset om andre partier vil være med eller ej, agter de konservative i Herlev efter sommer på kommunalbestyrelsesmødet i august at stille forslag om, at journalister og medier skal have mulighed for at filme til kommunalbestyrelsesmøder som led i den redaktionelle dækning. Det fortæller kommunalbestyrelsesmedlem Henrik Hilleberg (C).

LÆS OGSÅ: Borgmester står fast på trods af ministeropfordring

»Jeg synes, det er en rigtig god idé, at Herlev Bladet også får mulighed for at filme, så jeg er fuldstændig på linje med ministeren, at det bør journalister også få tilladelse til i Herlev (…) Tiltag, der gør at vi kan bringe møderne ud til flere, hilser jeg velkomne, så nu kommer vi til at give borgmesteren mulighed for at ændre mening, fordi vi synes, det er vigtigt at få diskussionen i kommunalbestyrelsen blandt andet i forhold til, hvad gør vi for at gøre kommunalbestyrelsesmøderne mere interessante,« fremhæver politikeren.

»Der er næsten ikke nogen, der kommer til møderne, så hvordan kan vi gøre det lettere for dem at følge med i hjemmefra, hvad der foregår eller se noget efterfølgende, når det passer en. Altså hvordan kommer vi bredest muligt ud til borgerne,« vurderer han.

Flere politikere bakker op

Senest Henrik Hilleberg udtalte sig i Herlev Bladet om journalisters manglende mulighed for at i filme til kommunalbestyrelsesmøder i Herlev, mente han, at det nok skulle kunne blive en mulighed, som politikerne kunne snakke sig frem til i mindelighed. Det var i april i år, men lokalt er der ikke sket noget endnu. Det er der til gengæld på landsplan, hvor Danske Medier og indenrigsministeren opfodrer KL til at tage fast i kommunerne landet over for at sikre, at medier får mulighed for at filme. En bold, Herlevs borgmester dog ikke har tænkt sig at gribe lige med det første.

Men fra andre hjørner af kommunalbestyrelsessalen er man mere åben. Ikke mindst Enhedslistens Ibrahim Benli, der også tidligere har udtalt til Herlev Bladet, at han er positiv over for idéen om at lade journalister filme. Han har også ytret, at han vil tage forslaget med i konstitueringsgruppen, som udover hans parti består af de radikale, SF og Socialdemokratiet.

LÆS OGSÅ: Minister opfordrer KL til at sikre at journalister må filme

»Vi har haft det oppe, og vi blev enige om, at der var brug for en grundig diskussion og mere tid til at drøfte det nærmere,« siger han.

Fra SF’s Betina Skovby, som også sidder i gruppen, lyder det:

»Min indstilling er positiv, at det må journalister gerne. Jeg har aldrig tænkt, at det kunne være noget problem, og det er et spørgsmål om tid, så får journalister lov til det alligevel, det er min tilgang,« siger hun.

Herlev Bladet har også forsøgt at få en kommentar fra kommunalbestyrelsesmedlem Deniz Kücükavci fra de radikale, men han er endnu ikke vendt tilbage.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!