Herlev Bladet

Konservativt nej til rådhusflytning som prestige

Læserbrev fra:
Henrik Hilleberg (C)
Kommunalbestyrelsesmedlem

Det Konservative Folkeparti siger klart nej til prestigeprojektet om at flytte rådhuset fra dets nuværende placering til Bymidten. Eneste undtagelse er, hvis der kommer klare beregninger, som viser, at der vil være en meget solid økonomisk gevinst ved det. Og de beregninger har vi ikke set endnu.

Det eneste, vi indtil nu har set, er en masse forblommede ord om, at flytningen skal bringe kommunen tættere på borgerne. Vi har umiddelbart meget svært ved at se, at en flytning af rådhuset med 500 meter vil bringe kommunen tættere på borgerne.

Fra konservativ side vil vi meget hellere koncentrere kræfterne på at øge kommunens service over for borgerne. For os er det den måde, at kommunen skal komme tættere på borgerne. Det indebærer blandt andet, at der også skal være åbent om aftenen, når folk har fri fra arbejde.

I det hele taget skal vi hele tiden holde os for øje, at kommunen er til for borgerne og ikke omvendt.

Skulle det så rent faktisk vise sig, at kommunen vil få en solid økonomisk gevinst ved at flytte rådhuset, vil der fra konservativ side blive stillet klare krav om, hvad pengene så skal bruges på.

Vi ønsker, at de skal gå til at renovere børneinstitutioner, skoler og ældrecentrene. Det trænger de i høj grad til.

Samtidig har vi også meget klare krav til, hvad rådhusgrunden skal bruges til, hvis rådhuset skal flyttes. Den skal bruges til at bygge ældrevenlige boliger, da det vil være en oplagt beliggenhed tæt på indkøbsmuligheder og offentlig transport.

Kommentarer
Henter kommentarer.....