Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Kronik: Vi har brug for politikere, som oprigtigt tror på en politisk ideologi

Af Marco Damgaard (S), kommunalbestyrelsesmedlem og folketingskandidat

Alt for mange politikere både lokalt og nationalt skifter parti fra den ene dag til den anden. Nogen skifter endda parti op til flere gange.

Det er i mine øjne et stort problem, at vi som politikere bare kan ændre vores grundlæggende ståsted, samfundssyn og menneskesyn så let og så hurtigt.

Her i Herlev har vi også flere gange set politikere skifte parti. Nogle gange er det meget tydeligt, at det udelukkende handler om en iskold beregning om hvilket parti der lige nu har de bedste meningsmålinger. Andre gange kan det være lidt mere utydeligt og uforståeligt, hvorfor personen laver et skifte. Hvor om alting er, så synes jeg at alt det partihopperi, som vi ser her i Herlev Kommune, er useriøst og unfair over de vælgere som godt nok har stemt på personen, men jo også har stemt på et politisk parti med en politisk ideologi.

Vi har IKKE brug for politikere uden et velfungerende politisk kompas. Politikere som bare hopper fra sag til sag og mest af alt tænker på egen vinding

Vi har IKKE brug for politikere uden et velfungerende politisk kompas. Politikere som bare hopper fra sag til sag og mest af alt tænker på egen vinding.

Vi har brug for politikere som tror på og vil kæmpe for en fælles politisk vision. Politikere som ved og forstår at fællesskabets bedste og den samlede politiske vision er langt større end ens egen succes.

Siden jeg læste samfundsfag på Herlev Gymnasium, har jeg troet på socialdemokratismen og dens vision om at give alle mennesker, uanset ophav og baggrund, mulighederne for et godt liv. Jeg kunne aldrig finde på at skifte parti. Jeg kan sagtens være uenig i elementer i vores førte politik og det har jeg også været i de mere end 20 år, hvor jeg har været et aktivt medlem af partiet. Men den socialdemokratiske grundideologi bliver jeg aldrig i tvivl om. 

Ydermere vil jeg altid vælge at påvirke og udvikle mit eget parti gennem hårdt arbejde, diskussion og samtale, end jeg vil skifte parti fra den ene dag til den anden. Jeg ville heller aldrig kunne se alle dem, som har haft tillid til mig og stemt på mig, i øjnene. 

Lad os alle sammen, uanset politisk ideologi, tage vores ansvar alvorligt og kun gå ind i politik, hvis vi har en oprigtig politisk holdning og en troværdig politisk vision for fællesskabet.

Jeg elsker samfundsfag, demokrati og politik, men vi skal også passe på at det ikke bare bliver SoMe, skuespil og populisme det hele.  

LÆS OGSÅ: Derfor skifter kommunalbestyrelsesmedlem parti

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!