Herlev Bladet

Kulturarv i Herlev

Læserbrev fra:

Lone FOSDAL

Højbjergvej 102

’Tidsmaskinen’ i Herlev Bladet den 24. juli handler om Saxbo og er en fin optakt til Saxboudstillingen på Gammelgaard, som jeg glæder mig til at se.

I artiklen benævnes Saxbo som det ene af ”tre gange kulturarv” i Herlev sammen med Sigurd Swanemalerierne der nu er sat op i Hjortespring Foreningshuset, og Poul Gernes’ udsmykning af Herlev Hospital.

Vi har faktisk endnu et stykke kulturarv, en spændende udsmykning i Herlev som nødig skulle gå i glemmebogen, nemlig Kirsten Christensens værk ”Af kærlighed til naturen eller snart er der ikke flere hvaler” i det hedengangne Hjortespring Biblioteks bygning i Dildhaven. 

Biblioteket er som bekendt nu lagt sammen med skolebiblioteket på Kildegårdskolen Vest til biblioteket Kilden. Jeg spurgte i 2015 til, hvad der skulle ske med udsmykningen og fik at vide at det var tanken at de skulle flytte med over i de nye lokaler. Det skete jo desværre ikke, og udsmykningen er stadig gemt i en aflukket, brandskadet bygning.

…udsmykningen er stadig gemt i en aflukket, brandskadet bygning

Er det mon muligt nu at få at vide hvordan og hvornår Kirsten Christensens kunstværk bliver tilgængeligt for offentligheden?

Svar fra:

Lars Bo Hasselby

Centerchef for Center for Ejendomme og Intern Service,

Herlev Kommune

 

Det er rigtigt, at Kirsten Christensens værk desværre stadig ikke er offentligt tilgængeligt. Herlev Kommune har endnu ikke taget stilling til, hvor kunstværket vil gøre mest nytte, men det er ikke glemt og bliver opbevaret, så det ikke tager skade.

 

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....