Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lærerforeningen i Herlev om forbud af tørklæder i folkeskolen: ‘Det er ikke en god idé’

Formanden for lærerforeningen i Herlev kalder anbefalingen om at forbyde tørklæder i folkeskolen for en dårlig idé. Borgmesteren er imidlertid ikke afvisende overfor idéen.

Det skal være slut med tørklæder i folkeskolen.

I hvert fald hvis man lytter til de anbefalinger, som en kommission nedsat af regeringen med fokus på minoritetskvinder har fremlagt onsdag aften.

Og det er anbefalinger, som udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) i P1 morgen blandt andet kaldte for både ‘modige’ og ‘spændende’, ligesom han erklærer sig enig i kommisionens analyse af situationen og behovet for at sætte ind over negativ social kontrol af unge piger i folkeskolen.

Jeg vil på nuværende tidspunkt ikke afvise, at et forbud kan være vejen frem

Anbefalingerne bliver dog modtaget anderledes af formanden for Herlevs Lærerforening, Jens Lunden.

»Et helt generelt forbud mener jeg ikke er en god idé. Hvad folk har på, og hvordan de klæder sig er noget, man bør tage i en dialog med forældrene,« lyder det fra Jens Lunden, der fortsætter:

»Desuden er det ikke noget, jeg har hørt skulle være et problem her på Herlevs skoler. Men hvis der er et problem, så mener jeg, at det bør undersøges mere dybdegående på de enkelte skoler, før man bringer et forbud på banen.«

Lige muligheder til alle børn og unge

Spørger man Herlevs socialdemokratiske borgmester Thomas Gyldal Petersen, så er han ikke helt afvisende overfor kommissionens anbefalinger.

»Jeg er villig til at gå hele vejen for at forsvare unge piger og børn generelt, der er underlagt negativ social kontrol. Derfor forholder jeg mig også åben overfor kommissionens anbefalinger og vil på nuværende tidspunkt ikke afvise, at et forbud kan være vejen frem,« siger Thomas Gyldal Petersen.

LÆS OGSÅ: Borgmester: Der skal bygges flere boliger for at opretholde velfærden

Borgmesteren forklarer, at han mener, at en af samfundets vigtigste opgaver er at sikre, at alle børn og unge har lige muligheder og ens rettigheder. Og foregår der negativ social kontrol af børn og unge, så er det et problem, som landets politikere er forpligtede til at diskutere og løse.

»Nu har jeg ikke selv siddet i kommissionen, og derfor kender jeg ikke dens viden og baggrund for anbefalingerne. Men jeg er nysgerrig på kommissionens viden, og jeg vil meget gerne være med til at diskutere, hvordan vi løser problemet,« lyder det fra borgmesteren.


Læs alle kommissionens anbefalinger her:

  • Kommunale beredskabsplaner mod æresrelateret social kontrol
  • Bedre brug af sundhedsplejerskens adgang til minoritetsetniske familier
  • Styrket viden om og fokus på æresrelateret social kontrol i daginstitutioner og grundskoler
  • Kurser om moderne dansk børneopdragelse til udvalgte minoritetsetniske forældre
  • Børnegrupper i de danske dagtilbud skal afspejle befolkningen
  • Justering af faget kristendomskundskab for at undgå fritagelse
  • Forbud mod brug af hovedtørklæder i grundskolen
  • Styrkelse af seksualundervisningen i grundskolen
  • Skærpet kontrol med muslimske friskoler

 

Kilde: Kommissionen for den glemte kvindekamp

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!