Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Leg, lys og linje på tværs: Så er lokalt center genåbnet

Legeplads, lyse farver og en akse mellem Gammelgaard og rådhuset er nogle af de markante nyskabelser i Hjortespringcentret.

 

 

Der er nogle gange, at vejret bare passer til en bestemt lejlighed.

Solen strålede ned på en varm sommerdag, da Hjortespringcentret blev genåbnet. I løbet af renoveringen er centret netop blevet mere lyst og åbent, og børn og voksne tog godt imod de nye elementer i de velkendte omgivelser.

»Det har været en stor omgang med renovering, men vi er glade for at se resultatet med denne forskønnelse af området og det nye byrum, som borgerne får glæde af,« lød det fra COO i KFI Erhvervsdrivende fond, Peter Lange. Det er KFI, som ejer centret og har gjort det siden 1986.

Det er et sted at handle og mødes som medborgere

Gensidig inspiration

Han hæftede sig blandt andet ved, at der gennem centret nu er en akse mellem kunst- og kulturstedet Gammelgaard til den ene side og rådhuset i Hjortespring, som blev indviet i fjor, til den anden. Det fremhævede borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) også i sin tale, da han klippede den røde snor til det opdaterede center over.

»Så kan folk sidde på caféen på Gammelgaard og kigge ned på centret og gå herned bagefter, og folk kan være i centret og kigge op på Gammelgaard og tage derhen,« lød det fra ham.

»Så man kan blive gensidigt inspireret for de muligheder, der er i lokalområdet,« lød det fra Thomas Gyldal Petersen, der selv er vokset op lige i nærheden af centret, og som barn ofte har købt Cocio i den daværende købmand eller Maizena til sovsen for sin mor.

Populært hos børn

Thomas Gyldal Petersen takkede KFI for at have visionære planer for centret, som de senere år har stået noget nedslidt.

Udover det opdaterede center er der bygget en afdeling af rådhuset lige ved siden af, hvilket er med til at forstærke centrum i Hjortespring og også skabe flere kunder til centrets butikker, som der er kommet en del nye af, blandt medarbejdere og borgere, som besøger rådhuset. Der er flere supermarkeder og små specialforretninger og spisesteder.

»Det er et sted at handle og mødes som medborgere,« fastslog borgmesteren.

Centret indeholder også en legeplads, som var populær på åbningsdagen, blandt andet var børn fra børnehaven Kildespring lige over for centret. Her har børnene med interesse fulgt byggeriet og var også glade for at se det færdige resultat – og så endda få en is på den varme sommerdag.

LÆS OGSÅ: Rejsegilde for Rema1000 som siden er åbnet

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!