Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lige nu: Man kan godt få mundbind i Herlev

Herlev Bladet har undersøgt, hvor du blandt andet kan købe mundbind tirsdag eftermiddag.

Fra på lørdag bliver det et krav at bære mundbind i offentlig transport på alle tider af døgnet. Derfor har mange mennesker været forbi butikkerne de seneste dage for at sikre sig et tilstrækkeligt antal mundbind.

Herlev Bladet var tirsdag eftermiddag rundt i Herlev Bymidte og på Bangs Torv for at se, om det er muligt at få mundbind i byen – og det er det.

I Føtex havde man tirsdag eftermiddag rigeligt med mundbind på hylderne.

 

 

 

 

 

 

 

Føtex havde omkring klokken 13 et fint lager fremme i butikken, og det samme havde Normal. På Apoteket er det i skrivende stund også muligt at få mundbind i en lille fem-pakke. Hos Matas, Fakta og Rema meldes der derimod om udsolgt.

LÆS OGSÅ: Patientstøtter tilbage på hospitalet uden mundbind

Ifølge Finans.dk opfordrer Lars Frelle-Petersen, medlemsdirektør hos Dansk Industri, folk til kun at købe den mængde mundbind, de har behov for:

– I løbet af den kommende uge vil der komme store partier, så ja, der vil være mundbind til alle, hvis vi ikke hamstrer og køber store mængder til os selv, men køber det, der er behov for på den korte bane, sagde han i lørdags.

I Normal i Herlev har man også stadig mundbind tilbage.

 

 

 

 

 

 

 

Krav om mundbind i offentlig transport

  • Kravet omfatter passagerer i busser, tog, metro, letbaner, samt flextrafik, flextur og på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder samt letbane stationer.
  • Kravet omfatter også passagerer i den private kollektive trafik, herunder fjernbusser, færger og privat taxikørsel.
  • Kravet om enten mundbind eller visir gælder også for medarbejderne herunder buschauffører og billetkontrollører, når de er i kontakt med rejsende/kunder.
  • Kravet gælder rejsende over 12 år.
  • Nogle voksne vil af helbredsmæssige årsager kunne være undtaget fra kravet om mundbind eller visir.
  • Det anbefales at bruge CE godkendte mundbund, da mærkningen sikrer , at producenten har dokumenteret blandt andet filtreringsgraden og åndbarheden.
  • Der findes tre typer CE-mærkede mundbind (Type I, Type II og Type IIR), hvor forskellen er, at type I har en filtreringsgrad på 95% og type II på 98%. Til brug i det offentlige rum, også for personer i øget risiko, er type I tilstrækkeligt, både i forhold til at beskytte andre mod smitte, og til at beskytte bæreren selv.
  • Stofmundbind kan være et godt alternativ for personer, som ikke har mistanke om COVID-19, og som ikke er i øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.

Kilde: Sundheds – og Ældreministeriet og Sundhedsstyrelsen

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!