Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Lisbeth og Jens Peter blev fejret

De havde nemlig diamantbryllup i torsdags. Så musiker, kirkesanger og komponist Per Rathje, kom og sang for dem. Han havde sin kone Nadia med. Men hvem er egentlig Lisbeth og Jens Peter?

Skal vi ikke starte historien med efternavnet først? Pedersen. Så er det på plads. Og så er der manden med guitar og sangstemme, Per Rathje, som havde taget sin kone Nadia med? Hvorfor var det netop dem? Jo, fordi Per Rathje er besøgsven til Lisbeth på 87 år. 

»Det har jeg  været i halvandet års tid, men efterhånden har det udviklet sig til et ægte venskab,« lyder konstateringen fra Per Rathje. 

Hver sin situation

I torsdags før Grundlovsdag stod diamantbrudeparret Lisbeth og Jens Peter så og blev fejret på altanen. 60-års bryllupsdag. De er i hver sin situation i dag. Lisbeth er frisk. Jens Peter er dement. Sådan har livet udviklet sig. 

Men går man tilbage i tiden, var Jens Peter ansat i den danske udenrigstjeneste.  Lisbeth er pædagog-uddannet. På et tidspunkt var de i Bangladesh i embeds medfør. Han tilknyttet den danske ambassade. Hun arbejdede med gadebørn, som hun underviste og hjalp på forskellig måde. 

Stilfærdig fejring

Den store mærkedag i livet blev fejret med corona-afstand på plejehjemmet. Få var inviteret af de nærmeste, og det var en stilfærdig fejring. Men Per og Nadia stod nedenfor og sang til diamantbrudeparret. En historie fra en dag i Herlev. Om Lisbeth og Jens Peter. Og deres store dag.

LÆS OGSÅ: Forældre: Hvad skal der ske med Enghuset 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!