Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Man skal kravle – før man kan spille fodbold

B1973's børnehold 'Kravlegården' er ret populært, og nu har man udvidet programmet.

Én sparker ud i luften, men rammer ikke bolden og kigger uforstående på sine fødder.  En anden bestiger sin fars ryg og bliver siddende i forventingen om snarlig afgang.

Gymnastiksalen på Herlev Byskole afdeling Elverhøjen syder af små Ronaldo’er og Barca-trøjer, som tumler rundt på må og få. Deriblandt treårige Luca.

»Han taler om det hver uge«, fortæller faren Carsten Nygaard, der i dagens anledning er holdkammerat på B1973’s ’Kravlegården’.

Et populært børnehold for de 0- til 5-årige, hvor de får mulighed for at snuse til fodbolden, men også for at lege og røre sig i fællesskab med andre. Faktisk var holdet det første af sin slags, da det blev startet op for syv år tilbage.

Selvom holdet, der har 60 tilmeldte, kører upåklageligt, har man i år valgt at ændre programmet en smule.

Det fortæller tovholder og en af de seks instruktører,  Stephanie Rindom Krag Hansen.

Mere motorik

»Vi vil gerne have noget fornyelse og synes, der har manglet en faglig ballast, så vi har tilføjet noget mere motorik«, fortæller hun efter at have gjort klar til mandagens populære indslag: Forhindringsbanen.

Den har altid været en fast del af den times leg og træning, som kendetegner Kravlegården, og ifølge Stephanie Rindom Krag Hansen har den også udgjort den portion motorik, som børnene hidtil har fået ud af at gå på holdet.

LÆS OGSÅ: B73 er med i opløbet om at blive årets forening

Men nu får motorikken altså mere plads.

»Motorikken er jo den spæde start til at blive en dygtig fodboldspiller«, påpeger tovholderen og fortæller, hvordan de nye øvelser kan påvirke de små poder positivt.

»De udvikler deres indlæring og forbedrer deres balance- og koordinationsevne. For eksempel har børn en tendens til tunnelsyn, når de løber, men her lærer de at se op«, forklarer Stephanie Rindom Krag Hansen og fortæller, at mange af øvelserne også kan laves derhjemme med mor og far.

Hele familien

Netop det at kunne have sin forældre med er også noget af det, som har gjort holdet populært.

Det fortæller Carsten Nygaard:

»Man går meget op i at få engageret hele familien. Børnene skal ikke bare afleveres«, understreger han, der tilmeldte sin søn, både fordi han kan li’ at sparke til en bold.

Men også fordi:

»Ambitionen er at lære ham noget socialt, så han gennem fodbolden kan få venner og mødes med andre på en uformel måde«, forklarer han.

Når det er sagt, er det vigtigste, at han skal have det sjovt, og det har han også, konstaterer Carsten Nygaard og giver et eksempel.

»De tager også ud til stævner en gang imellem, og når har han fået en medalje, er han jo den stolteste i hele verden og vil have medaljen med alle steder«, griner faren.

Kravlegården kører udendørs om sommeren og i hallen tilknyttet Herlev Byskole afdeling Elverhøjen i vinterhalvåret.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!