Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Marcus fra Herlev Byskole vinder prestigefyldt forskerpris

Marcus Funt fra 8. klasse på Herlev Byskole fik tirsdag tildelt førstepræmie i sin kategori i landets største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere.

Med et projekt om at desinficere hænder med ozon i stedet for med håndsprit, vandt den 14-årige skoleelev Marcus Funt fra Herlev Byskole den prestigefyldte Technologypris og blev hyldet fra scenen i en fyldt Imperial Bio i København. Det skete ved den nationale finale i den naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Juryen var meget tilfredse med, hvad de så og motiverede præmieringen:

‘Vinderprojektet udviser overskud i naturvidenskabelig formidling og stort engagement og arbejdsindsats. Projektet er løbende blevet forbedret og der er anvendt en udfordrende teknologi til at løse et aktuelt problem.

Juryen er imponeret over det overskud, kreativitet og detaljefokus der er udvist. Der er vist avancerede prototyper med fokus på fremtidig anvendelse og sikkerhed. Projektet spænder vidt og udviser en ingeniørproces ud over det sædvanlige ved at kombinere: anvendt matematik, mekanik og elektronik udvikling samt kemisk baggrundsviden.’

LÆS OGSÅ: Marcus fra Herlev Byskole er i national finale 

100 finalister 

I alt havde 100 finalister nået finalen fra grundskoler og gymnasier i hver en krog af landet. For hver af dem er eventyret startet med noget, de har undret sig over i hverdagen, eller blot deres helt egen kreative eller nytænkende idé.

»Det er hér på Unge Forsker-konkurrencen, at kimen til en spirende forskerkarriere bliver lagt. Jeg glæder mig over at se den naturvidenskabelige talentmasse blandt de mange hundrede børn og unge, som udfolder deres potentiale inden for naturvidenskab, formidling og projektarbejde med smittende entusiasme,« siger Katrine Bruhn Holck, programleder for Unge Forskere, der er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.

H.K.H. Prins Joachim er protektor for Unge Forskere. Professor ved Niels Bohr Instituttet, Anja C. Andersen er forperson for Unge Forskere.

Læs om finalisternes projekter her

ANDRE HISTORIER: Hilleberg i kraftig modstand mod planer, der endnu ikke er lagt: “Jeg er bekymret over udviklingen”

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!