Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Anklagemyndighed: Sigtede indrømmede i fængslet

Få et overblik over alle de detaljer, der er kommet frem fra politiets efterforskning af drabssagen fra Elverparken ved formiddagens grundlovsforhør af en 28-årig mand sigtet for drabet på Louise Borglit. Han nægter sig skyldig.

Ifølge Herlev Bladets dækning samt Ekstra Bladets og B.T.’s livedækning fra grundlovsforhøret i Glostrup af den sigtede i Louise-sagen, er følgende blandt andet kommet frem:

Overordnet

· Den sigtede har hele tiden været politiets hovedmistænkte. Han var 22 år på gerningstidspunktet. Anklagemyndigheden mener, der er begrundet mistanke om, at sigtede er gerningsmanden.

· Drabet blev begået med 11 knivstik, som ramte i brystet, ryggen og hovedbunden, den ene ben og næsen, der blev delvist skåret af.

· Ifølge obduktionen blev der brugt en stor kniv ikke under 11 centimeter. Man har fundet i alt 40 knive, hvoraf de seks ikke kan udelukkes som gerningsvåben.

· Den sigtede blev anholdt torsdag klokken 10 i fængslet og nægter sig skyldig.

· Udover en otte år lang dom for drabsforsøg på sin kæreste, er han tidligere straffet for blandt andet grov vold og røveri.

· Der er ingen tekniske beviser i sagen (teledate, DNA, gerningsvåben), men blandt andet sigtedes egne udtalelser og diverse vidneudsagn.

· Han varetægtsfængsles frem til 2. juni.

Før og efter drabet

· Mellem 25 og 55 minutter efter drabet på Louise Borglit kom den sigtede hjem til sin bopæl. Et par timer efter kom politiet på besøg, fordi naboer havde registreret, at sigtede var gået amok i sin opgang. Politiet fandt en kniv, en økse og noget kokain på hans bopæl og fandt den sigtede psykisk uligevægtig, men koblede det ikke sammen med drabet i Elverparken.

· Samme dag som drabet mødtes den sigtede med sin kontaktperson på et rådhus. Kontaktpersonen ville dog kun mødes med ham i forhallen, fordi han var bange for sigtede, der var skizofren og havde psykopatiske træk. Allerede to dage før kontaktede den sigtede selv et psykiatrisk team i sin kommune, men man fandt ikke grund til at indlægge ham, men ville se tiden an til 4. november, drabsdagen.

· To dage efter drabet ringede den sigtede fire gange til vagtcentralen, men kom ikke igennem, og den 7. lod han sig frivilligt indlægge på psykiatrisk center i Ballerup.

· I samme forbindelse får politiet en henvendelse fra en klinikchef på centret, som mener, at sigtede kunne være gerningsmanden. Blandt andet fordi han udtalte, at han havde gjort noget forfærdeligt. Den sigtede ringede også til sin onkel dagen efter drabet og udtalte, at nu var alt ligemeget.

Indrømmer drabet

· I december 2018 bliver sigtede varetægtsfængslet for drabsforsøg på sin kæreste og i 2019 idømt otte års fængsel, som han blandt andet afsoner i Enner Mark Fængsel.

· Politiet afhører den sigtede et år efter drabet, hvor hans alibi er, at han har spist aftensmad hos en ven og efterfølgende har besøgt rockergruppen Satudarahs klubhus i Bagsværd. Desuden skulle han have været i slagsmål, siger han. Oplysningerne har politiet dog ikke kunne bekræfte.

· Politiet indsatte i 2020 i samarbejde med PET en agent i fængslet, som den sigtede skulle blive ven med, således at man efterfølgende kunne rumaflytte deres samtaler. Det lykkedes, og den sigtede fortalte igennem flere samtaler agenten om drabet i Elverparken. At det ikke var gennemtænkt, men en impuls. Den sigtede fortalte også, at han mente, det var i orden at dræbe kvinder, så længe man ikke voldtog dem. Han viste også agenten, hvordan man skulle bruge en kniv.

· Seneste aflytning er 30. marts i år, hvor sigtede igen indrømmer at have begået drabet og fortæller, at kniven er langt væk. At den var smidt i en affaldspose og nu var fjernet.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!