Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Meget mere mundbind: Sådan er den første dag gået

Fra i dag torsdag skal man bære mundbind mange flere steder. Både i Føtex og på Herlev Gymnasium er det gået super fint her på førstedagen, lyder det

Fra i dag af og foreløbigt året ud skal man bære mundbind indendørs steder med offentlig adgang. Det gælder blandt andet i supermarkeder, butikker og ungdomsuddannelser.

I Føtex i Herlev Bymidtecenter har stemningen på førstedagen for lovkravet været god, og folk har taget det med oprejst pande. Det fortæller varehuschef i Føtex, Casper Thyssen.

»Vores kunder har taget det super fint. Der har været få kunder, de har glemt det, og så har vi spurgt dem stille og roligt, om de har et mundbind. De få, der ikke havde mundbind på eller med, havde bare glemt det. Så der har ikke været noget bøvl overhovedet,« siger han og afviser, at de på noget tidspunkt kommer til at være politibetjente.

»Vi har ikke været politibetjente i dag, og det kommer vi heller ikke til. Er der nogen, der siger, at de ikke må have mundbind på, så tror vi på folk. Jeg tror også på, at det bliver mere unormalt ikke at have på. Så vi behøver slet ikke bruge unødige kraft på det, folk tager det på helt af sig selv« siger varehuschefen og fortæller, at han over de seneste måneder, og særligt efter pressemødet fredag i sidste uge, har oplevet en stigning i antallet af kunder, der af sig selv har taget mundbind på i Føtex.

Det eneste, der den sidste uge har skabt forvirring blandt nogle kunder, har været, hvorvidt det var mandag, hvor forsamlingsforbuddet blev reduceret til 10, eller torsdag, at kravet trådte i kraft.

Læs også: De nye restriktioner er rettet mod dig og mig 

De unge mennesker har også været gode 

På byens gymnasium var er det fra i dag også et lovkrav, at alle skal bære mundbind, når man ikke sidder i klassen og får undervisning.

Og også her er det forløbet helt uden problemer, fortæller Jan Vistisen, rektor på Herlev Gymnasium og HF.

»Det er gået fuldstændig gnidningsfrit. Vi stod i morges ved indgangen for at sikre os, at eleverne huskede mundbindet. Jeg tror måske, at der var ti, som havde glemt det, så det er ganske få. Og de fik så besked om, at fra i morgen af, der må de tage hjem og hente et, før de kan komme ind. Men i dag har vi hjulpet dem og givet dem et,« siger han og fortæller, at han tvivler, at nogle af hans elever kunne finde på ikke at overholde de nye restriktioner.

»Vores elever er så søde, så der er ikke nogen, som nægter det, men hvis der teoretisk set er nogen, som nægter at overholde den her lov, så er det jo et brud på loven som alt muligt andet.«

Gratis mundbind?

På gymnasiet skal eleverne selv sørge for at have et mundbind med i skole. På et pressemøde lørdag fortalte undervisningsministeren Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at hvis udgiften til at købe mundbind er for stor en post i SU-budgettet, har studerende mulighed for at hente gratis mundbind hos deres lokale kommune. Og det gælder også Herlev, oplyser kommunen til Herlev Bladet.

I Herlev Kommune kan andre, hvor det kan være en væsentlig økonomisk udfordring at skulle betale for mundbindene, også hente gratis mundbind på kommunen. Det gælder blandt andet kontanthjælpsmodtagere, borgere på integrationsydelse og socialt udsatte på herberger og lignende tilbud.

De nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, at 35 Herlevborgere er teste positive for corona de seneste syv dage. Det svarer til 121 nysmittede per 100.000 indbyggere.

Læs også: Smitteudbrud i Herlev Eagles 

Herlev Bladet følger udviklingen tæt. Hold dig opdateret på heleherlev.dk og på vores Facebookside 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!