Herlev Bladet

Mere tillid, mere medbestemmelse og medansvar – mindre topstyring

Af: Marco Damgaard, politisk ordfører, Socialdemokratiet i Herlev

På kommunalbestyrelsesmødet onsdag den 17. juni vedtog vi i Socialdemokratiet, at vi i efteråret sætter fokus på hvordan vi kan styrke vores folkeskole yderligere.

Vi skal have tillid til lærere, pædagoger ledelse elever og forældre på skolerne og vi skal styrke et decentralt skolesystem i kommunen.

Et skolesystem, som giver dem der er tættest på kerneopgaven endnu større frihed og ansvar til at drive og udvikle en skole, der sikrer trivsel og læring for alle vores børn.

Vi vil revidere styrelsesvedtægten og udarbejde en ny udviklingsplan for skolerne i Herlev.

Både udviklingsplan og styrelsesvedtægt skal fornyes i samarbejde med elever, forældre, medarbejdere og ledere i Herlevs folkeskoler. Dette skal være med til at give et stærkere decentralt afsæt for skolernes udvikling, og bygge på dokumenteret viden og erfaring om, hvordan vi stærkest bidrager til elevernes faglige progression og sociale trivsel.

Vi tror grundlæggende på at skolernes ledelse samt de dygtige lærere og pædagoger er de bedste til at udvikle undervisningen og de pædagogiske aktiviteter i tæt samarbejde med elever og forældre.

En skole er ikke bare en bygning. En skole er et lærende og udviklende fællesskab, som består af elever, forældre, medarbejdere og ledelse. Vores mål er at styrke de fællesskaber, ved at vise dem tillid og give dem medbestemmelse og medansvar.

Derudover anerkender vi fuldt ud at ledelse og medarbejdere på skolerne i Herlev har løftet en svær og kompleks opgave under coronakrisen fantastisk flot, og de erfaringer skal tages med i arbejdet for en endnu bedre folkeskole.

Socialdemokratiet ønsker en stærk, ambitiøs og lokalt forankret folkeskole med stort decentralt ledelses- og beslutningsrum.

Vi ser frem til at gå i gang med denne vigtige udviklingsproces til efteråret og satser på at få en ny styrelsesvedtægt og udviklingsplan vedtaget i 2021.

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....