Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Mød dem på biblioteket: Musikalsk duo udsender modent album

Du kan møde SoftWave på Herlev Bibliotek fredag aften til både autografer og musik.

Det er 10 år siden, de dannede den musikalske duo SoftWave som to helt ukendte navne fra Herlev. 

I 2015 gjorde de sig første gange bemærkede lokalt, og så tog karrieren fart, og deres elektroniske popmusik vakte opsigt i både ind- og udland, hvor de har fået mange fans og givet koncerter. 

Nu er de aktuelle med et nyt album ’Things we’ve done’, som er udkommet på vinyl. 

»Man kan nok høre på det, at musikken er blevet mere moden. Vores første EP og album var ikke helt voksne,« siger Jerry Olsen, som producerer musikken, og Catrine Christensen, som synger og er sangskriver, supplerer: 

»Vi har givet os mere tid til det her album, og det har været udgivelsesmæssigt nemmere, men det har taget længere tid.«

Byen har udviklet sig kolossalt i de 10 år, vi har været fremme

Fans samler ind

Deres fans har samlet 24.000 kroner ind, som har gjort det muligt at udsende albummet i foreløbig 300 eksemplarer.

»Vi har en god synergi med vores fans, vi kan godt lide den menneskelige kontakt. ’Things we’ve have done’,« bemærker Catrine Christensen. 

De fortæller, at albumtitlen er snuppet fra et citat på pladen og passer godt til de to bandmedlemmer og deres livserfaring.  

Albummet er indspillet hos Nordsø Records i Nordhavn i København, som har specialiseret sig i lokalt producerede LP’er og singler. 

På spørgsmålet om, hvorfor albummet udkommer fysisk, svarer Jerry Olsen: 

»I streaming er der en fare for noget overfladiskhed, hvor man godt kan føle noget tomhed. Ved sådan en plade skal du helst høre den igennem. Og så kan jeg godt lide at have en fysisk plade mellem hænderne,« siger han. 

De lægger samtidig vægt på, at der også er tænkt grundigt over coveret. 

Flettet ind i Herlev

Forholdet mellem SoftWave og Herlev er noget helt specielt. Duoen bor privat i Herlev, og Jerry har i øvrigt boet her hele sit liv, og som sit arbejde udover musikken er han teknisk portør på Herlev Hospital. 

Det var på Herlev Bibliotek, at de først spillede live, og her vender de tilbage til som et led i en landsdækkende tur fredag 12. juni klokken 19.30, til en reception, hvor man både kan købe signerede LP’er og opleve SoftWave live. 

»Herlev betyder noget helt særligt for os, og byen har udviklet sig kolossalt de sidste 10 år, mens vi har været fremme. Det er som om, at vi er vokset sammen,« siger Catrine Christensen med et smil. 

SoftWave lægger ikke skjul på, at de har drømme om endnu mere succes ind- og udland, men i Herlev har de hjemme og vil altid vende tilbage hertil.  

De forventer også, at man kan opleve dem til Herlev Festuge til august.

LÆS OGSÅ: SoftWave med debutalbummet i 2019

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!