Herlev Bladet

Mød, ring eller skriv: Sussi skal hjælpe Herlevs ældre

På mandag begynder Herlev Kommunes første ældrevejleder, som både er klar ved telefonen og til personlige møder.

Hvem skal jeg henvende mig til? Og hvordan henvender jeg mig og modtager information? 

Det er blandt de spørgsmål, mange ældre stiller, når de er og ønsker at være i kontakt med det offentlige. 

Herlev Kommune har som den formentlig første kommune i landet ansat en ældrevejleder, som man fra på mandag kan møde  på Rådhuset Bymidten og Rådhus Hjortespring, eller man kan ringe og skrive til hende. 

Det er Sussi Ulnits Glarø, der er navnet på ældrevejlederen. 

Mange ældre, særligt de som er over 80 år, er ikke så digitale

Svært med det digitale 

Baggrunden for at man nu ansætter en ældrevejleder i Herlev Kommune er, at rigtig mange ældre borgere og deres pårørende oplever udfordringer, for eksempel når de ældre skal på plejehjem eller bliver ramt af sygdom.

Ældrerådet i Herlev hilser det velkomment, at kommunen har ansat en ældrevejleder. 

»Mange ældre, særligt de som er over 80 år, er ikke så digitale, og det er svært for nogle ældre bare at ringe et nummer op, hvor de skal taste numre, når de kommer igennem,« siger formand for Ældrerådet, Grethe Klarskov Simonsen, som nævner, at ældrevejlederen også kan bruges til at finde den præcise medarbejder, den ældre skal have kontakt med i den særlig situation.  

Der findes i forvejen frivillige, som hjælper ældre, men Grethe Klarskov Simonsen ser en stor værdi i, at der kommer en særlig vejledning i kommunalt regi. 

»Hos frivillige er der en begrænsning, når det kommer til personfølsomme oplysninger,« siger hun. 

»Det giver mening«

Sussi Ulnits Glarø glæder sig til at få kontakt med borgerne. 

De seneste otte år har hun arbejdet på myndighedsområdet i Hvidovre Kommune og har der erfaring i at rådgive og vejlede ældre og pårørende i tilbud og muligheder.

»Vi ser igen og igen borgere, der mangler ressourcer og ikke er på digitale platforme, som ikke får det rigtige tilbud eller behandling, fordi de ikke kan overskue deres situation. På den måde taber vi dem, der i virkeligheden har mest brug for hjælp,« siger Sussi Ulnits Glarø i en pressemeddelelse som forklaring på, hvorfor hun har fundet stilling attraktiv. Hun fortsætter:

»Vi har haft en digitalisering og en effektivisering af sundhedsvæsenet, der lægger større ansvar over på den enkelte borger i forhold til håndteringen af egen situation. For nogen vokser det over hovedet. Paradoksalt nok er det nogle gange dem, der er de dårligste og med færrest ressourcer, der skal kunne mest. Derfor giver det virkelig mening at have en ældrevejleder,« siger hun.

Også en borgerrådgiver

Sussi Ulnits Glarø er oprindeligt uddannet ergoterapeut og har siden videreuddannet sig og undervist. 

Det er partierne bag budgetforliget for 2025, Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og de konservative, der besluttede, at der skulle etableres en ældrevejlederfunktion.

I forvejen har Herlev Kommune en borgerrådgiver, som er målrettet alle borgere, og som i høj grad har fokus på sager, som borgere har kørende med kommunen. 

Grethe Klarskov forventer, at ældrevejlederen og borgerrådgiveren vil arbejde tæt sammen.  

Mød ældrevejlederen

Ældrevejlederen kan træffes uden tidsbestilling: tirsdag kl. 11-13 – Rådhus Bymidten, Borgertorvet 1. sal, og torsdag kl. 11-13 – Rådhus Hjortespring, Jobbutikken.

Hun kan ringes op hver dag klokken 9-13 på telefon:. 30310993 og kontaktes på e-mail: aeldrevejleder@herlev.dk 

LÆS MERE: Der skal findes en ny model for plejecenter 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!