Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Opdateret: Motorvejsafkørsel var spærret af klimaaktivister

Der blev skabt ekstra propper i mandagens myldretidstrafik, da fem medlemmer af organisationen Nødbremsen blokerede afkørslen fra Motorvej E47 til Herlev Hovedgade i protest mod anlæggelsen af nye motorveje.

Opdateret kl. 11.44 med oplysninger om anholdelse. 

Bilister måtte udvise ekstra tålmodighed, da de kørte fra Motorvej E47, også kaldet Motorring 3, mod Herlev Hovedgade tæt på Big, da de kørte fra motorvejen efter klokken 8 og en times tid frem.

Fem aktivister fra organisationen Nødbremsen havde blokeret afkørslen som led i en generel protest, de løbende udfører imod byggeriet af nye motorveje, som var en del af et forlig på Christiansborg i 2021. Derfor spærrer Nødbremsen jævnligt større veje.

»Vi gør det i protest mod byggeriet af 15 nye motorveje til 26 milliarder. Vi etablerer vejblokader, fordi det er et forstyrrende element, og regeringen ignorer, at det er den helt forkerte vej at gå i forhold til udfordringerne med klimaet,« siger Clotilde Prætorius, som er deltager i Nødbremsen, et netværk med i alt cirka 60 deltagere.

Vi gør det ikke for at blive populære, men fordi det er nødvendigt

»Det er nødvendigt‹

Hun var blandt de fem aktivister i Herlev mandag morgen.

I bliver da ikke særligt populære af at spærre for, at folk kan komme frem…  

»Vi gør det ikke for at blive populære, men fordi det er nødvendigt at sige fra over for den katastrofe, det er,« siger hun.

Blev anholdt

Nødbremsen oplyser på sin hjemmeside, at de ‘modtager finansiel støtte fra Climate Emergency Fund, som støtter kampagner, der kræver, at magthaverne handler på det klimakollaps, vi står i’.

Politiet, som Herlev Bladet var i kontakt med på stedet, var blevet orienteret om demonstrationen på forhånd. Der var en rolig stemning, men politiet nævnte, at de på et tidspunkt vil opløse blokaden, hvis ikke demonstranterne selv stoppede, og klokken 9.12 blev de anholdt og sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen.

LÆS OGSÅ: Herlev vil halvere klimabelastning ved indkøb

Nødbremsen blokerer motorvejsafkørsel - E47 (motorring 3), Herlev Hovedgade, Foto: Thomas Frederiksen
Biler som ikke kunne komme videre fra afkørslen. Fotos: Thomas Frederiksen

 

Nødbremsen blokerer motorvejsafkørsel.E47 (motorring 3), Herlev Hovedgade, Foto: Thomas Frederiksen

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!