Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Musikkvarteret under vand igen – hvad gøres?

Lørdagens skybrud over Herlev efterlod Musikkvarteret under vand, hvilket er sket gentagne gange før. Derfor har kommunen og HOFOR lavet en plan.

Lørdag faldt der 36,2 mm regn på et døgn i Herlev. Det er mere end i hele juli, hvor der ifølge DMI faldt 26 mm.

Selvom regnen efterlod Musikkvarteret under vand i en grad, der kunne lede tankerne hen på Venedig, er det desværre sket før, og derfor har Herlev Bladet også tidligere omtalt sagen og fået svar på, hvad man har tænkt sig at gøre fra kommunens side. Det tillader vi os at genudsende her fra vores store artikel fra oktober 2021:

’Herlev står over for flere projekter, som tilsammen skal klimasikre den østlige del af Herlev Kommune. Musikkvarteret er udpeget som et af de første steder, hvor der skal gøres noget. HOFOR er i gang med at se på mulige løsninger for området i samarbejde med Herlev Kommune. Den færdige plan for Musikkarteret forventes at være klar i 2022, og derefter kan anlægsarbejdet begynde. Vi forventer at projektet er afsluttet i 2024,’ skrev Cecilie Juhl Stentoft, der er teamleder i Natur, Miljø og Affald.

Herlev Bladet har før beskrevet de store problemer med vand i Musikkvarteret.

En bæredygtig løsning

Hvordan kan det være, at der skal gå så lang tid taget i betragtning, at problemet ifølge beboerne er blevet og bliver værre, hver gang det regner kraftigt?

’Det er en kompleks opgave at finde løsninger på håndteringen af regnvand i området, da det ligger lavt. Vandet kan derfor ikke afledes på naturlig vis, og det gør opgaven sværere at løse. Vi vil gerne finde en løsning, der både er økonomisk ansvarlig og effektiv. Og som løbende kan udbygges i forhold til fremtidige klimaforandringer,’ fortsatte hun.

LÆS OGSÅ: Herlev Festuge skudt i gang med Herlev Løbet

Også borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), der siden 2018 har haft problematikken ’top-of-mind’, som han siger, har tidligere svaret på spørgsmål om oversvømmelse i Musikkvarteret.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nogle herlevborgere i Musikkvarteret tog lørdagens skybrud med ro og en god portion humor. Foto: Claus Holmer.

Et juridisk problem

»Den væsentlige grund til oversvømmelserne er, at man har stoppet vandindvindingen i Herlev. Der pumpes ikke vand væk og op til drikkevand, og i visse dele blandt andet i Musikkvarteret og i Eventyrkvarteret er det en kæmpe udfordring, som den enkelte kan forsøge at løse,  men det batter først rigtigt,  hvis vi gør noget kollektivt,« påpeger borgmesteren.

Og her opstår det næste problem, for som loven er nu, må hverken kommunen eller forsyningsselskaberne, i det her tilfælde HOFOR, gøre noget.

Derfor har Herlevs borgmesteren sammen med borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (C), forsøgt at sætte problemet på den politiske dagsorden.

»Det er lykkedes de sidste tre år først at gøre  den tidligere energi-, forsynings- og klimaminister opmærksom på det og få skabt enighed med KL og forsyningsselskaberne om, at der er et problem, som skal løses. I lovgivningen kan vi håndtere det vand, der kommer oppefra og udefra, men vi vil også gerne kunne håndtere det vand, der kommer nedefra,« forklarer borgmesteren, der ved, at DANVA (interesseorganisation for alle, der arbejder med vand) også arbejder for det.

LÆS hele artiklen og interviewet med de vandplagede borgere her.

Herlev Bladet har spurgt Herlev Kommune, hvad status er på den plan, som skal hjælpe Musikkvarteret, og afventer svar.

Foto: Claus Holmer.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!