Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nomineret til Årets Sportsprofil: Målet er OL 2028

Theis Houlberg er squashspiller og er dansk mester fire år i træk. Han har været medlem af Herlev/Hjorten Squash, siden han var 10 år og er i dag 27. Han er blandt de fem nominerede til Årets Sportsprofil.

På den ene side er Theis Houlberg forlængst flyttet fra Herlev og har boet årevis andre steder i både ind- og udland, på den ene side er han aldrig flyttet herfra, klubmedlemsskabet er nemlig stadig hos Herlev/Hjorten Squash, som han både repræsenterer i holdmesterskaberne og også, da han som singlespiller vandt danmarksmesterskabet for fjerde år i træk i foråret. Nu er han kåret til en af de nominerede til Årets Sportsprofil i Herlev, som kåres til Herlev Festuge 30. august.

Bopælen er lidt endnu Odense, hvor han bor med sine kæreste, der studerer i den fynske by.

»Jeg spiller og træner her, Herlev er og bliver min klub,« siger han om hallen på Skinderskovvej og nævner, at forældrene stadig bor på Meteorvej, hvor Theis Houlberg voksede op ikke langt fra squashhallen.

Her begyndte han til squash som 10-årig, næsten 11-årig, i december 2007, og han roser i høje vendinger både faciliteterne, det sportslige niveau og fællesskabet i klubben, som han dermed har været medlem af i næsten 17 år.

Jeg har trænet mig, til der jeg er, arbejdstimerne har gjort forskellen

Det sociale er vigtigt

Han begyndte til squash fordi, at han i den lokale fodboldklub pludselig var havnet på et andet hold end hans venner, da årgangen blev inddelt i første- og andenhold. Han havde stiftet bekendtskab med det tidligere som sommerferieaktivitet, og hans far spillede også squash.

Udover at kan kunne lide sporten, fandt han også et godt socialt fællesskab.

»Vi spillede, fordi det var sjovt. Vi var en gruppe på seks drenge og syv piger, som fandt sammen, og halvdelen af glæden var det sociale. Vi kunne træne to timer og være en time i omklædningsrummet, hvor vi snakkede, pjattede og slog hinanden med håndklæder,« siger han og nævner, at flere af drengene fra dengang stadig er blandt hans nærmeste venner, også selvom de ikke spiller squash længere.

Theis Houlberg beskriver sig selv som en spiller, der ikke havde et unikt talent, men en stor arbejdsomhed har bragt ham så langt, som det har været tilfældet.

»Hvad er talent? Jeg er måske ikke det største talent og har ikke særlige egenskaber med ketcher eller bold, men jeg er rigtig god til træning. Jeg har trænet mig, til der jeg er, arbejdstimerne har gjort forskellen, så man kan sige, at jeg er et stort træningstalent,« siger han.

Og allerede i ungdomsårene markerede han sig. Således blev han allerede som 16-årig Månedens Sportsprofil i Herlev Bladet i 2013. Og siden gik det slag i slag, og nu er han blevet dansk mester for fjerde gang i træk.

Theis Houlberg på banen i squash
Theis Houlberg på banen, hvor han er særdeles hjemmevant. Arkivfoto: Claus Birch.

OL om fire år

Som elitesportsudøver er det vigtigt at blive ved med at sætte sig mål, og den nu 27-årige Theis Houlberg forventer at have omkring 10 år tilbage på topplan.

Han vil gerne gøre sig mere gældende internationalt, og så har han en meget konkret ting i sigte.

»Jeg vil gerne deltage i OL i Los Angeles i 2028, hvor squash kommer på programmet,« siger han og nævner samtidig, at meget er uafklaret omkring legene, både hvor mange squashspillere som kan komme med, og hvordan turneringen skal forløbe.

Når han nu har spillet squash så mange år og stadig har ambitioner mange år fremover, er det nærliggende at spørge, hvad der er det fantastiske ved netop denne sport.

»Det er meget dynamisk, det er et hurtigt spil med høj intensitet, det er den eneste sportsgren, jeg har prøvet, hvor intensiteten er så høj. Det er eksplosivt,« siger han og nævner, at alle kan være fra start.

Tilbage til Herlev

Kærligheden til squash er en ting. Kærligheden til Herlev er en anden. Theis Houlberg har boet både i England, hvor han ved siden af sporten også studerede, og Odense de seneste år, men bopælen kan meget vel blive Herlev efter sommerferien, hvor han starter på nyt job på hovedstadsområdet.

»Og mig og min kæreste kigger efter noget at bo i i Herlev, og bliver det ikke her, at det lykkedes at finde noget, så bliver det i en af nabobyerne,« siger han. Dermed bliver der under alle omstændigheder kortere til squashhallen på Skinderskovvej og forældrene på Meteorvej i dagligdagen.

 

Fakta om sportsprofiler:

Fem gange i købet af foråret og sommeren 2024 kårer Herlev Bladet nominerede til Årets Sportsprofil. Blandt de fem nominerede bliver Årets Sportsprofil fundet og kåret til Herlev Festuge i sensommeren.

Foreløbig er BMS Herlevs U17 pigehold og squashspilleren Theis Houlberg nomineret. Har du en idé til Månedens Sportsprofil, skriv gerne til sport@herlevbladet.dk 

 

LÆS OGSÅ: Da BMS Herlevs U17-piger blev nomineret

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!