Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nomineret til Årets Sportsprofil: Marguerit og Albert har danset sammen i et årti

Ungt dansepar har allerede masser af rutine og har vundet talrige mesterskaber den forløbne sæson. Marguerit Silke Siggaard og Albert Lehmann-Strøm fra Vivis Dans er nomineret til Årets Idrætsprofil.

Danmarksmesterskaberne i både latin, jitterbug, rock’n roll samt sjællandsmesterskaberne i latin og sølv til sjællandsmesterskaberne i standard.

Det er, hvad 15-årige Marguerit Silke Siggaard og 14-årige Albert Lehmann-Strøm har vundet sammen som dansepar i løbet af den seneste sæson. Derfor er de nomineret til Årets Sportsprofil i Herlev Bladets regi som en af fem indstillede.

Og så kan vi da også lige nævne, at Marguerit Silke Siggaard danser solo og er sjællandsmester i latin og standard og fik en bronze til danmarksmesterskabet i latin.

Marguerit og Albert danser sammen i Vivis Dans på Tornerosevej, og de kender hinanden og hinandens dansetrin særdeles godt. De har danset sammen, næsten så længe de kan huske, nemlig i ti år. Albert er kommet på danseskolen, siden han var tre år gammel, og Marguerit siden hun var halvandet år. Ja, måske kan man tale om, at hun nærmest har været der fra fødslen, Marguerits mor Vivi Siggaard er nemlig indehaveren af Vivis Dans.

I begyndelsen var Marguerit endda en slags hjælper på det hold, som Albert gik på, fortæller hun.

Vi er gode til at hive hinanden op, hvis den anden har en lidt dårlig dag

Hive hinanden op

De nævner, deres kendskab til hinanden – og deres venskab – som en stor del af årsagen til deres succes. Samtidig med at de nyder at danse.

»Der er glæden ved dans, og så er vi så gode dansepartnere, at det også er ført til et venskab,« siger Marguerit Silke Siggaard. Samtidig med de er seriøse, kan de også have det sjovt.

»Vi er gode til at hive hinanden op, hvis den anden har en lidt dårlig dag. Vi kan pjatte og fortælle vittigheder, når der er brug for det,« siger Albert Lehmann-Strøm.

»Der er en god balance, hvor vi giver os selv lov til at have det sjovt en gang i mellem,« siger Marguerit.

Marguerit Silke Siggaard og Albert Lehmann-Strøm, masser af medaljer, nomineret til Årets Sportsprofil
Marguerit Silke Siggaard og Albert Lehmann-Strøm til en af deres mange triumfer i sæsonens løb. Foto: Vivis Dans

Lærer om sin krop

Men seriøse er de naturligvis også, ellers ville de ikke opnå de resultater, de gør. Og de fremhæver også, at dans er livsgivende og sjovt i sig selv.

»Man lærer meget om sin krop og at være i kontakt med andre, noget der ellers er svært for mange unge, ved at danse, og kroppen bliver bevæget i alle led,« siger Marguerit om det at danse.

»Jeg er aldrig blevet træt af det,« siger Albert, hvis mor selv havde gået til dans som barn, og som derfor mente, at Albert skulle prøve det fra lille af. Og han har været begejstret fra begyndelsen.

Udover at de kan lide at danse med hinanden og dyrke de mange forskellige dansetrin, nyder de også sammenholdet med de andre dansere på Vivis Dans.

»Vi følger de andre dansere og ser, hvordan de klarer sig. Vi hepper på hinanden og har meget med hinanden at gøre,« siger Albert Lehmann-Strøm.

Marguerit og Albert har et så godt partnerskab, at de forventer, at de altid vil danse med hinanden i et eller andet omfang. Næste sæson bliver det dog lidt mindre, da Marguerit skal på efterskole – hvor hun naturligvis blandt andet skal danse – men hun vil være hjemme en del weekender og danse med Albert. Han går på Kildegårdsskolen og rykker op fra syvende til ottende klasse.

 

Fakta om sportsprofiler:

Fem gange i købet af foråret og sommeren 2024 kårer Herlev Bladet nominerede til Årets Sportsprofil. Blandt de fem nominerede bliver Årets Sportsprofil fundet og kåret til Herlev Festuge i sensommeren.

Foreløbig er BMS Herlevs U17 pigehold, squashspilleren Theis Houlberg og danseparret Marguerit Silke Siggaard/Albert Lehmann-Strøm nomineret.

Har du en idé til Månedens Sportsprofil, skriv gerne til sport@herlevbladet.dk 

 

LÆS OGSÅ: Da squashspilleren Theis Houlberg blev nomineret

LÆS OGSÅ: BMS Herlevs U17-piger er nomineret for at vinde guld i basketball og venskab

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!