Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nu bliver det forbudt for lastbiler at køre i morgentrafikken

Skolebestyrelsen på Herlev Byskole får efter et halvt år opfyldt sit ønske om et forbud for lastbiler i morgentrafikken, når kommunen i uge 38 opsætter forbudsskilte, der forbyder lastbiler at køre på Engløbet og Sønderlundvej i tidsrummet fra 07.30 til 08.30.

I uge 38 bliver der sat forbudsskilte op ved Herlev Byskole afd. Eng, der forbyder lastbiler at køre på Engløbet og Sønderlundvej i tidsrummet mellem 07.30 og 08.30.

Forbudsskiltene bliver sat op på baggrund af et ønske fra skolebestyrelsen på Herlev Byskole, der siden februar, hvor problemet med den tunge trafik for alvor opstod, har kæmpet for at forbyde lastbilkørsel i morgentrafikken ved skolen. Det fortæller Morten Nørgaard Nielsen, der er næstformand i skolebestyrelsen på Herlev Byskole.

»Vi har haft det ønske (om forbudsskilte, red.) hele tiden. Vi har også haft andre ønsker, som vi ikke er kommet igennem med, men forbudsskiltet er et af de vigtigste punkter for os, fordi det nemlig også gør, at vi kan bede politiet om at komme og assistere, fordi vi ser de her farlige situationer,« siger han og tilføjer:

»Der skal forgå noget ulovligt, hvis man skal bede politiet om at komme og hjælpe med at observere et eller andet, og det har der jo ikke gjort indtil videre. Men nu hvor det bliver ulovligt, så har vi også bedre mulighed for at kontakte politiet,« siger han, der er glad for og lettet over, at forbudsskiltene endelig bliver sat op.

Et forbud var ikke muligt

Herlev Bladet har siden februar fulgt trafiksituationen tæt, og har tidligere spurgt kommunen om forbud mod lastbilkørsel i morgentrafikken.

Dengang svarede kommunen, at det ikke var muligt at lave et decideret forbud mod lastbilkørsel til boligbyggeriet for enden af Engløbet, fordi det var et privat entreprenørfirma, der stod for byggeriet og dermed lastbilkørslen. Derfor havde kommunen ikke den lovgivning, der skulle til for at forbyde lastbilkørslen.

LÆS OGSÅ: Stadig uvist om serviceafdelingen flytter

Derfor har Herlev Bladet spurgt kommunen om, hvorfor det er muligt, at lave et forbud nu, når det ikke var det for et halvt år siden. Efter flere forsøg har Herlev Bladet stadig ikke fået svar på det spørgsmål, men Herlev Kommune henviser til sin hjemmeside, hvor der står:

‘Det skal være muligt for alle at færdes sikkert og trygt på Engløbet, og vi ved af erfaring, at lastbiler skaber utryghed, ikke mindst for skolebørn og deres forældre. Derfor har Herlev Kommune nu modtaget politiets godkendelse til at indføre lastbilforbudszone i området omkring Herlev Byskole afd. Eng.’

Et langvarigt problem

Problemet med de tunge lastbiler opstod tilbage i februar, hvor boligbyggeriet for enden af Engløbet gik i gang. Skolebestyrelsen ville allerede på daværende tidspunkt have et forbud for lastbiler, da man var meget bekymret for situationen og frygtede, at der skulle en alvorlig ulykke til, før der blev gjort noget ved situationen.

Dengang sagde kommunen, at det var bygherre på boligbyggeriet, der havde ansvaret, og at kommunen ikke kunne gøre andet end at henstille bygherre til, at lade være med at køre med lastbiler i morgentrafikken.

LÆS OGSÅ: Serviceafdelingen flytter måske ikke til Stokholtbuen alligevel

Kommunen lavede en aftale med bygherre om, at undgå tung trafik i tiden op til klokken 8. Men aftalen er ikke altid blevet overholdt, og der har stadig kørt lastbiler. Det fortæller næstformand for skolebestyrelsen Morten Nørgaard Nielsen.

»De er blevet bedre. Der kommer ikke så mange lastbiler, som i starten,« siger han og tilføjer:

»Bygherre gør rigtig meget, men man kan ikke styre det. Specielt ikke, når der ikke er et forbud,« siger han.

Bygherre gør rigtig meget, men kan ikke styre det. Specielt ikke, når der ikke er et forbud

Næstformanden fortæller, at han flere gange har stoppet lastbilchauffører om morgenen, der ikke har vidst noget om aftalen om ikke at køre med lastbiler i morgentrafikken. Han mener, at kommunikationen til chaufførerne har været rigtigt svær. Derfor mener han også, at forbudskiltene vil afhjælpe den tunge trafik, fordi det nu bliver nemmere at håndhæve.

Ifølge Morten Nørgaard Nielsen har Herlev Kommune været lydhør over for problemet med de store lastbiler og har været samarbejdsvillige, men beslutningsprocessen har været for lang.

»Det er også det, vi er nået til enighed med dem (kommunen, red.) nu, hvor vi ser den tunge trafik som en udfordring, vi har brug for hjælp til. Så nu bliver der opsat forbudsskilte for lastbilskørsel i tidsrummet omkring skolestart,« siger Morten Nørgaard Nielsen.

Ifølge opslaget på Herlev Kommunes hjemmeside vil forbuddet for lastbiler gælde alle hverdage fra klokken 07.30 til klokken 08.30. Forbudskiltene bliver sat op på indfaldsvejene ved Herlev Byskole afd. Eng (Sønderlundvej og Engløbet), og fra uge 38 vil det være Københavns Vestegns Politi, som skal håndhæve forbuddet.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!