Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nu er den åbnet: Herlevs helt egen kunstneriske baghave

Den tidligere daginstitution på Sønderlundvej hedder nu Back Yart, og sommeren byder på blandt andet loppemarked, kunstudstillinger, fredagsbar, fællesspisning og et større marked til august. Og du kan selv stå for arrangementer.

Det danske sommervejr byder på lidt af hvert, og da det nye midlertidige kultursted Back Yart på Sønderlundvej 7A blev indviet tidligere i juni, kunne man ikke rigtig bruge baghaven, der ellers i høj grad skal være trækplastret. Det var en lørdag med vedvarende regn.

Men der var godt med mennesker, og der blev hygget indendørs, hvor kunstnerne viste deres ateliers frem.

Back Yart ligger i den tidligere børnehave Enghuset, som efter mere end 60 år er flyttet og genåbnet lige om hjørnet i Det Grønne Børnehus i Herlev Byskole Afdeling Eng. Boligselskabet 3B, som har bygningen, har besluttet at skabe et kulturelt eksperimentarium i hvert fald frem til 1. oktober i stedet for blot at lade bygningen stå tom.

Navnet Back Yart spiller på, at der både er en stor grøn baghave, samtidig med at kunstnere benytter en del af de indendørs lokaler, hvor de vil holde ferniseringer og andre arrangementer de kommende måneder. Det er blandt andre Nikolai Irinov, Jan Lilie Lauritsen og Heidi Sinnet, og de seks kunstnere byder på en bred palet, fra graffiti til keramik over grafisk kunst.

Her er strand, skov og kontor

Holde fødselsdag

Back Yart har ikke faste åbningstider, men borgerne i Herlev kan selv sørge for, at det kommer til at åbne mere end ellers ved selv at stå for arrangementer på stedet.

Peter Sørensen, som har stået bag flere kulturelle og fællesskabsorienterede projekter især i København, er projektleder på Back Yart, og han er åben over for input.

»Folk kan også komme forbi og holde en fødselsdag, hvis de skulle have lyst til det. Men også gerne gode bud på fællesarrangementer,« siger han.

Den første tid inden åbningen er blandt andet gået med at sætte toiletterne i stand, så de passer til voksne og ikke vuggestue- og børnehavebørn, og samtidig er der etableret en café med varme og kolde drikke samt lidt spiseligt, som kan holde åbent, når der er åbent i huset.

Nogle ting ligger fast. Back Yart holder loppemarked søndag 14. juli, og til august kan man vente sig et større ‘night market’ med for eksempel lagersalg og spisning af eksotiske retter.

Back Yart, Sønderlundvej, Peter Sørensen
Klistermærker på medbragt kunst er en del af udsmykningen. Foto: Thomas Frederiksen

 

LÆS OGSÅ: Børnehave bliver til kulturhus denne sommer

Back Yart, Sønderlundvej, Peter Sørensen
Foto: Thomas Frederiksen
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!