Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nu starter letbane-byggeriet

I start december begynder Hovedstadens Letbane med vej- og anlægsarbejdet på Herlev Ringvej mellem hospitalet og Hjortespringvej.

Broarbejde, omlægning af rør og kloakarbejde har hidtil præget Herlev Ringvej som en slags forarbejde til den kommende letbane, der skal være køreklar i 2025. Men nu går det egentlige arbejde med at etablere letbanen snart i gang. Det skriver Hovedstadens Letbane i en pressemeddelse.

Arbejdet, der starter i december, vil bestå af vej- og anlægsarbejde på Herlev Ringvej på strækningen fra Hjortespringvej og frem til Herlev hospital. Først i venstre side set mod nord af ringvejen og fra maj næste år i højre side frem mod hospitalet.

I oktober 2021 går arbejdet i midten af den samme vejstrækning i gang.

‘Vi forventer, at arbejderne er færdige til januar 2022’, lyder det af pressemeddelelsen.

Trafikken påvirkes

Arbejdet vil påvirke trafikken blandt andet med ændrede adgangsveje og smallere vejbaner. Fra december til april 2021 vil det ikke være muligt at foretage venstresving fra Herlev Ringvej mod Tornerosevej i krydset Herlev Ringvej /Hjortespringvej/Tornerosevej. Letbaneselskabet anbefaler, at man følger skiltningen i området.

LÆS OGSÅ: Nedtager støjskærme fra november

Busserne vil stadig køre, men busstoppestederne vil blive flyttet. Når det sker, kan information findes på www.dinoffentligetransport.dk/letbanen, men følg også din rejse på www.rejseplanen.dk.

Derudover oplyses det, at cyklisterne frem til januar 2022 vil blive henvist til kørsel via Tornerosevej på stykket mellem Hjortespringvej og Herlev Hospital i de perioder, hvor cykelstien langs Herlev Ringvej er påvirket af arbejderne.

Vil støje
Omkring støj oplyses det, at byggestøj vil finde sted på hverdage mellem klokken syv og 22, mens det særligt støjende arbejde finder sted på hverdage mellem klokken syv og 20 i henhold til Herlev kommunes forskrift for miljøhensyn ved anlæg af letbanen.

I weekender kan der forekomme støjende og særligt støjende arbejde mellem klokken otte til 18 i henhold til samme forskrift.
 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!