Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Ny tidsplan for åbning af nyt seniorbofællesskab

Færdiggørelsen af de 18 nye seniorboliger på Bybjergvej 25 er blevet forsinket. Læs mere her.

Seniorbofællesskaber er i høj kurs i disse dage. I Ballerup Kommune har man allerede fem almene af slagsen samt to yderligere på vej. Et af dem er Rosenly på Bybjergvej 25 i Skovlunde mellem plejecentret Rosenhaven og Boligerne i Skovlunde (33 nye boliger og dagtilbud til voksne med handicap). Men åbningen af Rosenly lader vente på sig.

LÆS OGSÅ: Indførelse af tidsbegrænset parkering

De 18 spritnye seniorboliger samt fælleshus skulle have slået dørene op ved udgangen af 2022, men den plan måtte man kaste i vasken. I stedet forventer man, at den nye indflytningsdato bliver 1. august i år. Det  fortæller senior projektleder i Domea.dk med projektlederansvar for byggesagen, Thomas Helsted, i en mail til Skovlunde Bladet.

‘Vores entreprenør gik desværre konkurs 11. juli 2022, hvor byggeriet var cirka 75 procent færdigt. Det er som altid en rigtig svær situation at stå i som bygherre. Ballerup Boligselskab (nu Vores Bolig) har i den forbindelse vist handlekraft og taget ansvar, ved med det samme at tage en beslutning om at gøre byggeriet færdigt hurtigst muligt,’ oplyser han.

Boligselskab påtager sig entreprenørrolle

Måden, man i stedet har valgt at gøre det på, er, at lave direkte aftaler med den konkursramte entreprenørs håndværkere (underentreprenører), hvilket i denne situation har været den optimale løsning i forhold til at få byggeriet færdiggjort.

det er som altid en rigtig svær situation at stå i som bygherre

‘Det er selvfølgelig et væsentligt anderledes setup, hvor vi som byggeforretningsfører påtager os et ansvar for at styre en række små fagentreprenører. Og det påvirker naturligvis også tidsplanen – det kommer vi ikke udenom. Til gengæld sikrer vi med denne løsning både kvaliteten i og færdiggørelsen af projektet, hvilket har været vores primære fokus,’ lyder forklaringen.

Skovlunde har i øvrigt allerede et seniorbofællesskab i Lystoftegård, som er en andelsboligforening på Harrestrupvej.

 


Med seniorbofælleskabet Rosenly har BB i alt 694 boliger fordelt på 10 afdelinger. Den ene er nabo til Rosenly. Med Rosenly er der 2 seniorbofælleskaber inklusiv seniorbofælleskabet Ekkodalen i Ballerup som beboerne flyttet ind i november 2019. Når man flytter ind i Rosenly vil man indgå i driftsfællesskab med de andre afdelinger i BB. En fordel herved er at man fx. har fælles maskinpark.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!