Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nye medlemstal: Herlev del af største fremgang nogensinde

DGI og DIF har netop offentliggjort deres medlemstal for 2022. Se tallene her og find ud af hvilken idrætsgren i Herlev, der er gået mest frem.

Efter et dyk i corona-året 2020 på 90.000 færre medlemmer er DIF (Danmarks Idrætsforbund) og DGI (tidl. Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) vendt stærkt tilbage i 2022 med en fremgang på 110.878 medlemmer i forhold til 2021 og dermed et samlet medlemsantal på hele 2.339.654 medlemmer – det højeste antal nogensinde. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Også i Herlev Kommune, som er kendt for sine mange foreninger, er medlemstallet gået frem med 780 nye medlemmer til 15.236 fordelt på 46 idrætsforeninger. Dertil kommer en medlemstæthed (antal medlemmer pr. borgere) på 52,2 procent, hvilket placerer Herlev på en 12. plads for alle kommuner i landet. Det vil sige, at cirka halvdelen af Herlevs borgere er idrætsaktive.

LÆS OGSÅ: Startede med mugne bøger

‘Det er rigtig godt at se, at der har været en flot stigning i medlemstallet i de lokale idrætsforeninger i Herlev Kommune. Det vidner om et stærkt idræts- og foreningsliv på både børne-, unge- og voksenområdet. (…) Et aktivt fritidsliv i Herlev er vigtigt for det mentale og fysiske helbred, hvor de lokale foreninger spiller en stor og vigtig rolle,’ siger DGI Storkøbenhavns formand Peder Nedergaard i pressemeddelelsen.

Mest og mindst populære

Dykker man ned i de enkelte idrætsgrene, fremgår det blandt andet, at fitness er den idrætsgren, der målt på aktive, er gået mest frem med 307 nye medlemmer. Dernæst kommer fodbold med 204, svømning med 149 og gymnastik med 106. Procentuelt er det dog en anden snak. Her er E-sport højdespringer med 200 procent (fra to til seks) efterfulgt af styrkeløft og vægtløftning, begge på 31,3 procent.

Det fremgår af oversigten, at fitness er den idræt, som flest herlevborgere går til, nemlig 2.880, mens foldbold sponser efter med 2.234 og svømning med 2.152 medlemmer.

I den anden ende af skalaen er ‘automobilsport’ med kun fem medlemmer, mens både friluftsliv/outdoor og løb er gået tilbage med det største fald på 100 procent.

Det skal understreges, at opgørelsen kun tæller medlemmer af DGI og DIF, og at medlemstallene registreres via Centralt ForeningsRegister, CFR, som DGI, DIF og Dansk Firmaidrætsforbund.

Se tallene her.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!