Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyt gymnastikhold starter for sensitive børn og unge i Herlev: – Det er det hele værd

Idrætsforeningen Puppen har arbejdet på højtryk hele sommeren for at starte et nyt gymnastik- og bevægelseshold op. Og deres hårde flid er nu lykkedes.

Det er ikke alle børn, der har lige let ved at gå til svømning, fodbold og håndbold i en helt almindelig forening.

For nogle børn er tanken om at være i en forening med en masse andre børn faktisk så udfordrende, at det helt holder dem fra at dyrke sport i fritiden.

Og netop det fik i 2016 en gruppe forældre til at stikke hovederne sammen og stifte en helt ny forening, som de døbte Puppen.

»Det er ærgerligt, hvis børn skal afholdes fra at gå til fritidsaktiviteter, fordi de ikke trives i en almindelig forening. Det har bare så stor betydning for deres sociale liv, at de kommer ud og er aktive sammen med andre,« fortæller Johan Løvengreen, der er formand for Puppen.

LÆS OGSÅ: Herlev Ishockey åbner hallen for ambitiøse KSF-spillere

Handler om at have det sjovt i trygge rammer

Idéen med Puppen er derfor at have mindre hold med personer, børnene kender, og hvor der er fokus på at have det sjovt, og alle tanker om konkurrencer og at præstere er taget helt ud af ligningen.

»Hvis vi bare kan hjælpe en håndfuld børn på den her måde, så er det det hele værd,« siger Johan Løvengreen.

I 2016 startede Puppen med at tilbyde fodbold. Senere kom svømning til, hvilket der fortsat er stor interesse for. Og i år har Puppen så startet et helt nyt gymnastik- og bevægelseshold.

Det er ærgerligt, hvis børn skal afholdes fra at gå til fritidsaktiviteter, fordi de ikke trives i en almindelig forening.

»Vi spurgte vores medlemmer, hvilket nyt hold, de ønskede, vi skulle starte op, og der var udbredt stemning for at få et gymnastik- og bevægelseshold. Så vi satte gang i arbejdet og har knoklet hen over sommerferien for at lykkes med at stable et helt nyt hold på benene,« siger Johan Løvengreen.

Sådan ser lokalet på Lindehøjskolen ud, hvor det nye gymnastik- og bevægelseshold kommer til at tage sit afsæt. Foto: Johan Løvengreen.

Har selv datter med autisme

Motivationen for at skabe et fritidstilbud for sensitive børn og unge stammer for Johan Løvengreen fra hans egne erfaringer med sin datter, der fik en autismediagnose, da hun var 2 år gammel.

I begyndelsen havde datteren det nemlig svært med andre mennesker end sine forældre. Men i dag er hun 18 år, studerende og har ingen problemer med at omgås med andre.

»Jeg kunne jo se, at det sagtens kunne lade sig gøre med min egen datter. Og hvis jeg kan hjælpe børn med den slags udfordringer på samme måde, så vil det betyde en verden til forskel for dem,«

LÆS OGSÅ: Kæmpe medaljehøst til Herlev Løbe- og Atletikklub til DM 

Johan Løvengreen fortæller i den forbindelse, at det er vigtigt, at selv sensitive børn, der eventuelt også har for eksempel autisme eller en anden diagnose, stadig kommer ud og er sociale sammen med andre.

»Ellers er der en risiko for, at de ender med bare at sidde på deres værelser hver eneste dag. Og det kan i sidste ende betyde, at de senere i livet får svært ved at begå sig i samfundet,« fortæller Johan Løvegreen.

Håber på flere tilmeldinger

Siden Puppen begyndte i 2016, er der en del børn, der har haft glæde af tilbuddet.

Faktisk fortæller formanden, at flere børn har fået modet til at gå i en af byens andre foreninger, efter de har prøvet kræfter med Puppen.

»Og det er jo netop håbet med Puppen. At børnene til sidst føler sig så sikre, at de tør springe ud i det sociale liv sammen med andre,« siger Johan Løvengreen.

I samme ombæring understreger formanden dog, at der naturligvis er børn, der ikke får lyst til at søge mod de andre foreninger, men i stedet bliver i Puppen. Og det er mindst lige så godt, så længe børnene bare kommer ud til fritidsaktiviteter.

Der er indtil videre 2 tilmeldte til det nye gymnastik- og bevægelseshold, som begynder torsdag aften. Formanden håber på, at holdet i løbet af de kommende uger vokser sig større.

Du kan tilmelde dit barn til det nye hold lige her. Hvis du gerne vil høre mere, så kan du også skrive en mail på puppen@info.dk.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!