Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Nyt plejecenter bliver forsinket

Folketingsvalget og forhandlinger med Indenrigs- og Boligministeriet om et nyt lovgrundlag gør, at Herlev Kommune må udskyde plejecenter-projektet.

Der har været en del polemik i medierne om lovgrundlaget for det kommende plejecenter Hammergården på Krogestykket. Blandt andet om det overhovedet bliver til noget, når juraen ikke er på plads. Det har Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) dog garanteret, at det gør det uanset. Det bliver bare ikke i overensstemmelse med den hidtil oplyste tidsplan. Det fremgår af et punkt på Sundheds- og Voksenudvalgets dagsorden.

Her ses det, at Herlev Kommune i flere måneder har haft en konstruktiv dialog med Indenrigs- og Boligministeriet om de konkrete juridiske aspekter i forbindelse med et nyt lovgrundlag. Men da man ikke kan nå at gennemføre en politisk lovændring inden et folketingsvalg, regner man med at måtte udskyde tidsplanen et halvt år, hvilket efter forventningen kan give en forsinkelse på op til ni måneder. Det vil sige, at Hammergården vil åbne i foråret 2026 fremfor efteråret 2025.

LÆS OGSÅ: Dét kan ny daginstitution komme til at hedde

Man regner dog ikke med, at det vil få konsekvenser for Herlev Kommunes mulighed for at opfylde sin forpligtigelser på plejeboligområdet. Tværtimod fremgår det, at det vil give mulighed for en mere ‘nænsom flytning’ af beboerne, lyder det.

Yderligere forsinkelse

Kommunens samarbejdspartner PensionDanmark har i øvrigt været med til at træffe beslutningen om at indstille til en udskydelse projektet. En udskydelse, der ifølge sagen kan give yderligere forsinkelser på grund af  forhold omkring udbud samt tekniske aspekter ved byggeriets gennemførelser.

Når lovgrundlaget er på plads vil det blive forelagt kommunalbestyrelsen til godkendelse på ny.

Herlev Bladet har også efterlyst en kommentar fra ministeriet i forhold til status på netop arbejdet med lovgrundlaget. Herfra lyder det i en mail:

‘Indenrigs- og Boligministeriet kan oplyse, at arbejdet med at klarlægge, hvilke hjemler det vil kræve, hvis der skal indføres en ny model for etablering af ældreboliger stadig pågår i dialog med Herlev Kommune.’

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!