Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Partnerskabsaftale: Flere børn skal guides ind i foreningslivet

Herlev Kommune og DGI Storkøbenhavn har indgået et strategisk partnerskab, som skal styrke lokale børn og unges muligheder for at dyrke idræt i et aktivt fællesskab. Målet er, at flere børn og unge i Herlev trives i både skole og fritidsliv.

‘Hika’ er navnet på et initiativ i Herlev Idrætsforening, hvor børn fra folkeskolens yngste klasser kan lære forskellige idrætsgrene at kende. Det har været fremme tidligere, men har været lagt i mølposen, men er nu fundet frem igen. På denne solrige junidag var Hika på besøg på Herlev Byskole Afd. Eng, hvor børnene deltog i forskellige aktiviteter om eftermiddagen, mens de var i SFO.

Det passede som fod i hose med, at Herlev Kommune og DGI Storkøbenhavn samtidig på skolen underskrev et strategisk partnerskab ved navn  ‘Stærke lokale idrætsforeninger og aktive fællesskaber’, hvor en række aktiviteter sættes i gang i samarbejde med lokale idrætsforeninger, skoler, daginstitutioner og andre aktører, som vil være med til styrke foreningerne som ramme for idræt og motion i Herlev. Indsatsen skal styrke børns lyst til læring og til at gå i skole gennem aktiv deltagelse i foreningsfællesskaber, hvor de opbygger gode relationer og kammeratskaber, som de kan tage med ind i deres skoleliv.

Herlevs børn skal vokse op som aktive børn og se hinanden i øjnene og ikke kun i skærmen

Aktive børn

Aftalen løber i perioden 2024-2027 og skal få flere til at dyrke idræt i et aktivt fællesskab.

»Børn er mindre fysisk aktive, end børn var tidligere. Så det er helt ideelt, at vi har muligheden for at indgå i dette her partnerskab, hvor børn bliver aktive på flere parametre. Vi ved også, at nogle børn har brug for en ekstra hånd og hjælp til at finde vej ind i fællesskaberne, og derfor er jeg glad for at vi nu har lavet denne partnerskabsaftale, hvor vi hjælper både idrætsforeninger og skoler til at række ud efter og hjælpe endnu flere børn og unge,« siger Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) og tilføjer:

»Herlevs børn skal vokse op som aktive børn og se hinanden i øjnene og ikke kun i skærmen. Jeg takker meget DGI Storkøbenhavn for dette her initiativ og samarbejde og håber, at to og to bliver mindst fem.«

Foreningernes udviklingshus

Peder Nedergaard, der er forperson i DGI Storkøbenhavn, glæder sig også over aftalen:

»Vi ser os selv som foreningernes udviklingshus og vi tager gode erfaringer med fra de kommuner, vi dækker. Det er fedt at være tilbage i Herlev Kommune,« siger han med henvisning til, at DGI Storkøbenhavn tidligere har haft et intensivt samarbejde med dagplejen i Herlev, hvor medarbejderne for over 10 år siden indgik i et uddannelsesforløb.

»Vi ønsker at gøre det nemmere at blive en del af foreningslivet og skabe gode overgange mellem hverdagen i skoler og daginstitutioner og idrætsforeningernes fællesskaber. Børn og unge skal have lige muligheder for at deltage i et aktivt fritidsliv, og vi glæder os til samarbejdet med Herlev Kommune og de lokale idrætsforeninger,« tilføjer han.

Herlev Kommune og DGI Storkøbenhavn har hver bidraget med 750.000 kroner til partnerskabet.

LÆS OGSÅ: Nye medlemstal for idrætslivet i Herlev

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!