Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Politisk slagsmål efter tragedie på Lindehøjskolen

Socialdemokraternes politiske ordfører Marco Damgaard er vred på Hanne Bjørn-Klausen (C), som han mener har opført sig selvpromoverede og uansvarligt i den tragiske sag fra Lindehøjskolen. Hanne Bjørn-Klausen afviser kritikken, som hun mener er et klassisk eksempel på de lokale socialdemokraters konstante forsøg på at tysse al kritik ned.

Én ting er de de to medlemmer af Herlevs kommunalbestyrelse Marco Damgaard (S) og Hanne-Bjørn Klausen (C) enige om: Det er en tragisk, at en 11-årig dreng torsdag i sidste uge bandt et reb om sin hals i spisefrikvarteret på Lindehøjskolen. Men der slutter enigheden også for de to politikere, der ud over at sidde i kommunalbestyrelsen sammen også begge to har børn på Lindehøjskolen og begge har en plads i Børne- og Uddannelsesudvalget.

Marco Damgaard er derudover også medlem af skolebestyrelsen på Lindehøjskolen, og han står nu på vegne af den socialdemokratiske gruppe frem med en skarp kritik af Hanne Bjørn-Klausen, der som den eneste lokale politiker stod frem, da Ekstra Bladet fredag fortalte historien om den 11-åriges forsøg på selvskade.

»Jeg er dybt forarget over, at et kommunalbestyrelsesmedlem udtaler sig i Ekstra Bladet og udskammer børn ved i den artikel at sige, at det er en gruppe børns skyld. Det gør mig ked af det og vred på fællesskabets vegne,« siger Marco Damgaard, der henviser til, at Hanne Bjørn-Klausen i artiklen i Ekstra Bladet blandt andet beskriver, hvad hun mener, der førte til, at den 11-årige blev drevet så langt ud. Marco Damgaard mener, at det er fuldstændigt utilstedeligt, at den konservative politiker gik ud og beskrev årsagen til, at det gik så galt for den 11-årige, før sagen er blevet undersøgt til bunds.

»Når vi voksne begynder at agere sådan på de sociale medier og i pressen, som Hanne Bjørn-Klausen gør, hvordan skal vi så kunne skabe et anerkendende, inkluderende og ordentligt miljø for alle børn,« spørger Marco Damgaard, der påpeger, at han i kraft af sin stilling som skoleleder på Tingbjerg Skole ved, at mobningssager ofte er mere komplicerede end man umiddelbart tror. Og derfor mener han, at det er afgørende, at skoleledelsen på Lindehøjskolen og forvaltningen på rådhuset får arbejdsro, så det bliver muligt at komme til bunds i, hvordan det kunne gå så galt.

Men da Ekstra Bladet kørte med den her sag fredag, så forsøgte de jo også at få en udtalelse fra  borgmesteren og skolelederen. Det ville jo nok alt andet lige have kunnet givet flere nuancer til sagen. Er det ikke deres ansvar at stå frem i sådan en situation? 

»Det kan man diskutere, men jeg synes, at det er vigtigt, at finde ud af, hvordan det her skal løses. Det er også derfor, jeg siger, at jeg vil ikke udtale mig om den konkrete sag, jeg vil ikke komme med konklusionen på, hvad der er sket, for det ville jo være uordenligt, « siger han.

Den politiske ordfører frygter, at Hanne Bjørn-Klausen med sine udtalelser kan blive skyld i, at mobningen eskalerer.

»Når voksne går ud og opfører sig på den her måde, så kan det jo have afstikkere til andre børn i udsatte positioner, som bliver udskammet, mobbet og forfulgt. Jeg bliver indigneret, og jeg bliver vred – det kan jeg slet ikke være i,« understreger han.

Marco Damgaard kritiserer også, at Hanne Bjørn-Klausen har opfordret forældre til at tale anonymt med Berlingske, der arbejder på en historie om mobning på Lindehøjskolen. Og han har skrevet en mail direkte til Hanne Bjørn-Klausen, hvor han har udtrykt sin forargelse.

»Jeg skriver personligt til Hanne – for at tage den der i stedet for at tage den her i Herlev Bladet – at jeg er forarget over den måde, hun har ageret på de sociale medier og i Ekstra Bladet, fordi hun gør det modsatte af, hvad børnene har brug for, og det er dem, jeg kerer mig om,« siger han og påpeger, at mailen ingen effekt havde.

Tror du ikke, hun har samme sigte som dig – at komme til bunds i de her problemer?

»Jeg kan være i tvivl, sådan som hun agerer som offentlig person. Når man bliver ved på den her måde, hvor det virker mere selvpromoverende og mere selvfremmende end, at man har motivation for at få løst problemet, der hvor det er – så  bliver jeg oprigtigt i tvivl om, hvad hun egentlig har af intentioner med det her,« siger han.

De vil dysse det ned

Hanne Bjørn-Klausen afviser kritikken, som et klassisk eksempel på den Herlev-kultur, der ifølge hende er opstået af socialdemokraternes ønske om at afvise, at noget nogensinde er galt.

»Hvis jeg ikke siger noget nu, så bliver den her sag bare dysset ned ligesom alt muligt andet. Og der kommer ikke til at ske noget som helst. Og derfor valgte jeg at sige noget,« siger hun, og afviser at have udskammet børn i klassen.

»Jeg hænger ikke børn ud. Jeg hænger en ledelse og nogle voksne ud for, at de ikke har taget ansvar for alt det, de har vidst på forhånd. De har vidst, at der var et barn, der var selvmordstruet. De har vidst en hel masse ting. Og de har intet gjort ved det. De har fandme ikke gjort deres arbejde ordentligt,« siger hun, og påpeger, at hun som trivselsforælder i klassen længe har råbt op om de problemer med mobning, der ifølge hende har været massive, og som skoleledelsen ikke har taget hånd om.

Som medlemmer af Børne- og Uddannelsesudvalget modtog både Marco Damgaard og Hanne Bjørn-Klausen lørdag en redegørelse om sagen. Ifølge Hanne Bjørn-Klausen havde den redegørelse bare ikke meget med virkeligheden at gøre.

»Forvaltningen stiver lige sig selv af og siger, vi har gjort alle de rigtige ting, vi har reageret i tide. Og jeg er fuldstændig uenig. Og der er ikke nogen, der siger: ‘Vi fejlede. Vi havde ikke en beredskabsplan, og der var nogle ting, som vi missede, fordi det hele skulle gå så stærkt. Det har vi lært af til en anden gang.’ Det bliver jeg frustreret af,« siger hun.

Ren politik

Hanne Bjørn-Klausens partifælle Henrik Hilleberg (C) sidder i Økonomi- og Planlægningsudvalget, der onsdag udsendte en fælles udtalelse om sagen, hvor de blandt andet udtrykker deres fulde opbakning til skolens ledelse. Alligevel ser Henrik Hilleberg ikke noget galt i, at hans partifælle har været ude med kritik i det omfang, hun har.

»Der er ingen processer, der bliver forstyrret af det, Hanne Bjørn har været ude og sige. Det er politik fra Marco Damgaards side. De skulle hellere koncentrere sig om, hvad der er sket der oppe (på Lindehøjskolen.red), og hvad der skal ske fremadrettet. Det er langt vigtigere,« siger han.

Forvaltningen fortæller i denne uges avis, at konsulenter fra Skolestyrken er blevet hyret ind for at være med til at komme til bunds i, hvad der gik helt galt den torsdag i spisefrikvarteret på Lindehøjskolen. 

LÆS UGENS AVIS HER.

 

LÆS OGSÅ: Udmattelseskrig mod Herlev Kommune

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!