Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Populært ishockeyhold nedprioriteres mener forældre, der efterlyser dialog

Træningstider lørdage og søndage eftermiddage kan gøre det noget nær umuligt at være en del af ’Boblerne’, mener et forældrepar, der synes, det virker som om, Herlev Ishockey Klub forfordeler de andre hold. Klubben nedprioriterer ingen, men følger sin strategi, påpeger formanden.

Det er et nyligt afviklet forældremøde mellem forældre til børn på ’Boblerne’ (U11-18, red.) og Herlev Ishockey Klub, der har skabt iskold luft mellem de to. I hvert fald hvis man spørger forældreparret Martin Hansen og hustruen, der nu efterlyser en dialog med klubben om, hvorfor holdet gang på gang ifølge dem nedprioriteres.

Endnu en gang er det sket, at de træningstider, som holdet kan se frem, ligger uden for ’primetime’ (16.30-21, red.) – denne gang på eftermiddage lørdage og søndage.

LÆS OGSÅ: Musikkvarteret under vand igen

»De tre sæsoner, som vores søn har spillet på holdet, har ligget uden for primetime på isen, hvor andre hold er blevet forfordelt istid. Igen har vores søns hold trukket det korteste strå. Tidligere skulle de træne en hverdag til klokken 21.30, hvilket kan være svært, når der er børn ned til 11 år på holdet, og nu er det weekender,« fortæller Martin Hansen, der har svært ved at se, hvordan de skal få det til at gå op i kalenderen.

»Det bliver svært at holde fødselsdage, at have fritidsjob og de mange andre ting, som weekenden egentlig bruges på,« lyder det fra ham, der fortæller, at flere andre forældre har det på samme måde.

Det bliver svært at holde fødselsdage, at have fritidsjob og de mange andre ting, som weekenden egentlig bruges på

Og det er synd, synes han, for holdet, der er på begynder-/hyggeniveau og er rettet mod ’senstartere’ og børn, der kan have det svært socialt, for eksempel børn med diagnoser, fungerer rigtig godt.

»Vi kan mærke på vores søn, at han er blevet mere social, efter han er startet, og har fået flere nye kammerater – også uden for hallen, så det vil vi gerne støtte op om, men vi har også fire børn i det hele, så vi kan ikke bruge en hel weekend hver gang,« påpeger han.

Resterne fra de riges bord

Forældreparret har forsøgt at råbe klubben op, men har ifølge Martin Hansen fået klar besked fra ledelsen om, at man prioriterer U-holdene først, hvoraf nogle har fire fem træningsdage om ugen.

»Så kan vi ikke forstå, hvorfor man ikke kan flytte nogle af dagene. I stedet bliver vi spist af med, at vi kan håbe på en ændring i slutningen af september, når istiderne skal lægges om igen, men vi skal ikke forvente noget,« fortæller Martin Hansen.

Ifølge ham fik forældrene på forældremødet også at vide, at de kunne være heldige at låne en træningstid fra et af de andre U-hold i forbindelse med  deres udebanekampe.

»Det virker lidt som om, at ’Boblerne’ bare kan få det, der er tilbage,« vurderer den frustrerede far, der helst så, at holdet fik de ’gamle tider’ tilbage.

»Dér kunne vi godt få hverdagen til at hænge sammen. Det var tirsdage og lørdage. Så kunne vi forældre også deltage i det frivillige arbejde,« påpeger han, der er skuffet over, at klubbens ledelse ikke er mere lydhør og vil indgå i en dialog om istider.

Holdet er et frirum

Holdets træner og medstifter, Heinrich Søby, er bekendt med det nævnte forældremøde, men vil ikke udtale sig om, hvorvidt istiderne er gode eller dårlige. Dog påpeger han, at det er almindeligt, at istiderne hele tiden varierer, og det informerer man også om.

I stedet vil han gerne fortælle om holdet, der pt. består af 25 spillere.

»Jeg er rigtig glad for det hold, der går nogle dygtige børn fra 10 til 18 år, hvoraf cirka 65 procent har en diagnose. Spillerne kan inddeles i tre forskellige niveauer, som de kan trænes i, men det gør vi ikke. Vi tager alle børnene, som de er – nyopstartede og sultne i at stå på skøjter, og de bruger meget tid på det,« fortæller han og tilføjer, at det også inkluderer kommunens friløbs-tider. 

Altså de tidspunkter, hvor alle må komme og bruge hallen. 

»For mange af de her børn er holdet et frirum, hvor de kan lære at være en god kammerat uden at skulle være konkurrenter,« uddyber han, der ikke vil gisne om, hvordan de nye træningstider vil påvirke opbakningen til holdet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det kan være noget af et puslespil at skulle fordele træningstider på isen og man kan ikke gøre alle tilfredse, lyder det fra formanden for Herlev Ishockey Klub. Arkivfoto: Henrik Lüthcke

Nedprioriterer ikke, men følger strategi

Det er ikke et udtryk for, at man nedprioriterer U11-18 også kaldet ’Boblerne’, at de senest har fået træningstider lørdage og søndage. Det understreger formand i Herlev Ishockey Klub, Henrik Hjelmsø.

»At vi skulle forfordele eller nedprioritere er forkert at sige. I bestyrelsen, som er foreningsvalgt, har vi lagt en strategi, som går ud på, at vi gerne vil tiltrække mange unge spillere fra tre til ni år i ishockeysporten. Mange steder er der nemlig ikke mulighed for at spille ishockey på et vist niveau, hvis man er over 10 år. Derfor prioriterer vi vores ungdomshold meget højt. Derefter fra U15 og op efter vores eliteudviklingshold, hvor det handler om at  dygtiggøre spillerne. Og endelig har vi besluttet os for også at tilbyde motionshold. Deriblandt vores U11-18, som vi lavede for nogle år siden, som er senstartere. Det vil sige unge, som ikke ønsker eller har mulighed for at deltage på andre hold, og det er tilbud, som vi udbyder så godt, det kan lade sig gøre,« understreger formanden.

Mange om isen

Han tilføjer, at det faktisk langt fra er alle klubber, der tilbyder motionshold, fordi de netop er presset på istider.

Og selvom der er to isflader i Herlev, er man også presset her, fordi der udover ishockeyklubben også skal være plads til offentligt skøjteløb, til Herlev Eagles og til kunstskøjteforeningen, lyder det.

»Vi vil gerne have, at ’Boblerne’ kunne få mere istid, men så ville det ske på bekostning af de andre aktører, og vi kan ikke trylle is frem, som vi ikke har,« fastslår han.

At vi skulle forfordele eller nedprioritere er forkert at sige. I bestyrelsen, som er foreningsvalgt, har vi lagt en strategi, som går ud på, at vi gerne vil tiltrække mange unge spillere fra tre til ni år i ishockeysporten

»Så det er ikke fordi, vi nedprioriterer, vi prioriterer stadig at kunne tilbyde sådan et hold, men vi har svært ved at finde tiderne, fordi vi også har en overordnet strategi om at tiltrække de unge og udvikle dem til dygtige ishockeyspillere, det er en bestyrelsesbeslutning,« lyder det.

Følger en strategi

Derfor er isplanen et kæmpe puslespil at få til at gå op, forklarer formanden og bemærker, at det også er derfor, man følger en strategi.

»Så det har fra starten af ikke været meningen, at motionsholdene skulle have primetime-tider, men vi er glade for at kunne tilbyde dem muligheden for stadig at spille ishockey,« understreger han.

»Så kan der godt være nogen, der synes, at træningstiderne passer DEM dårligt, men så kunne jeg overbombe dig med henvendelser fra alle de andre hold også,« påpeger han.

SE isplanen her.

»Derfor ser jeg det som en   individuel prioritering for den enkelte familie at få det til at gå op. Vi prøver at planlægge det så godt, vi kan, og det er ikke så nemt,« lyder det.

Istiderne varierer

Når det er sagt, åbner han også et vindue på klem for, at de nuværende tider kan nå at ændre sig. Det er nemlig helt normalt i ishockey-verdenen, at tiderne kan variere i løbet af en sæson.

»Lørdage og søndage er meget almindelige træningstider inden for ishockey. Man kan ikke lave faste træningstider for en hel sæson. I ishockey er det mere flydende,« uddyber han.

Derfor ser jeg det som en  individuel prioritering for den enkelte familie at få det til at gå op

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!