Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Rektor til studenter: “I er en gruppe mennesker, der tænker ud over egen næsetip”

Årets studenterårgang på Herlev har gået i gymnasiet i en turbulent tid. Rektor Mads Glendorf roste til translokationen studenterne for at have vendt stemningen og sat kulør på skolen.

54 studenter dimitterede fredag fra Herlev Gymnasium & HF. Det var en af de mindre årgange, og kun en studentervogn kørte – noget forsinket – ud fra skolen. Andre studentervogne kører lørdag.

De sidste par år, mens de nuværende studenter har gået på skolen, har været noget turbulente. Det kom rektor Mads Mads Glendorf ind på i sin tale.

»Herlev Gymnasium endte midt i jeres gymnasietid som politisk prøveklud for nuloptag og en fordelingsaftale, der aldrig rigtig blev fuldført. På den måde blev jeres tid på gymnasiet nok noget anderledes, end I havde forestillet jer. Men det er nemt at flyde med, når alt går, som man havde planlagt her i livet. Det er væsentligt sværere – men også mere lærerigt – at skulle tilpasse sig, når det planlagte ikke falder ud, som man havde håbet. Det har i lært. Det kan I,« siger han og nævnte anerkendende:

»En stor tak til jer for at give skolen kulør og liv i nogle år, hvor det har været lidt sværere at drive gymnasium. I har været med til at vende stemningen for os alle, når tingene ikke blev helt som planlagt.«

Jeg står her i dag og er håbefuld for vores fremtid

Støtte til Gazas børn

Mads Glendorf har først lært studenterne at kende det sidste skoleår, da han tiltrådte som rektor sidste efterår. Her lærte han hurtigt, at eleverne på Herlev Gymnasium & HF er gjort af et særligt stof og tænker på meget mere end dem selv.

»Mine første møder med jer – var da Freja og Mahdi på gymnasiets vegne arrangerede et støttearrangement for de mange uskyldige ofre i Gaza-konflikten. Det viste mig, at I er en gruppe mennesker, der tænker ud over egen næstetip, vender jer mod verdenen og forstår, at der er ting, som er så meget større og langt vigtigere end, om der står 4 eller 10 i huen. Det skal vi huske allesammen!« sagde han til studenternes store begejstring.  

Håbefuld for fremtiden

I det hele taget mener rektoren, at man skal lægge meget snak om mismod og dårlige tanker om ungdommen og årets studenter til side.

»Jeg står her i dag og er håbefuld for vores fremtid. Fordi jeg ikke køber det billede af nutidens ungdom som medier forsøger at sælge os. Jeg ville ønske, at flere mødte jer og så alt det gode jeres generation også er. Fagligheden, fællesskaberne, nærheden. Det er, hvad der kendetegner jer. Studenter fra Højsletten i Herlev! I er en fantastisk gruppe mennesker, og det har været et privilegium at lære jer alt det, vi kunne, og lære jer at kende undervejs,« sagde han, inden han dimitterede studenterne fra Herlev Gymnasium årgang 2024.

Det var en dag med god stemning, lettelse og fuld af taknemmelighed mellem studenter og lærere på skolen. Tre elever fik særlige priser: Emanuel Fager fik nærhedsprisen for altid at være nærværende for sine kammerater, Freja Greve Berg fik fællesskabsprisen for altid at sørge for fællesskab og samlende arrangementer på tværs af skolen, mens Minna Firas Al-Zoubaidi fik årets faglige pris som eleven med det højeste gennemsnit til studentereksamen.

Mads Glendorf fremhævede, at både nærvær, fællesskab og faglighed er vigtige elementer på Herlev Gymnasium & HF.

LÆS OGSÅ: Da huerne kom på i mandags

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!