Herlev Bladet

Ros til Herlevs forsøg med elcykler

Læserbrev fra:

Martin Baden (A), næstformand for Region Hovedstadens trafikudvalg

Når man får flyttet folk fra bilen over på cyklen, er det som et kinderæg. Man får hele tre ting på en gang. Det giver mindre trængsel på vejene, CO2 udslippet mindskes og folks sundhed øges. Det gør at der opnås en større positiv effekt, når folk flyttes fra bil til cykel, end når de flyttes fra bil til kollektiv trafik. 

Derfor må man rose Herlev kommune for deres forsøg med at udlåne elcykler til folk, som idag kører i bil på arbejde, og som har over fem kilometer dertil. Der er givet flere, som hvis de først får prøvet det af, vil blive ved med at cykle. 

Når de så først er begyndt at cykle, kan de passende bruge en af supercykelstierne i regionen. Disse er blevet til i samarbejde mellem regionen og kommunerne, og de har vist sig at være en succes. På Farumruten der er 21 kilometer lang, er antallet af cykelpendlere steget med 68 procent. Visionen er 45 supercykelstier, ialt 746 kilometer i regionen. Dette vil få endnu flere til at tage cyklen i stedet for bilen, for erfaringerne viser at folk i højere grad er villige til at hoppe på cyklen, når de har mulighed for at køre på en cykelmotorvej. 

I bekæmpelsen af den stadig stigende trængsel, spiller cyklen en vigtig rolle, derfor er forsøg som det i Herlev interessante, og noget jeg vil følge med stor interesse.

LÆS OGSÅ: Hvor meget hjemmehjælp får man i Herlev? 

 

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....