Herlev Bladet

Samarbejde kan sikre bedre velfærd

Læserbrev fra: Af Jakob Scharff, branchedirektør i DI

Omstilling. Da corona-krisen ramte i foråret, stod kommunerne og virksomhederne sammen om at holde hånden under danske arbejdspladser. Det lykkedes i stor udstrækning. Det lykkedes også i fællesskab at opbygge forsyningskæder af værnemidler til social- og sundhedssektoren. Krisen viste altså igen, at vi løser udfordringerne bedst, når vi samarbejder. 

De politiske forhandlinger om næste års budget er nu i gang i Herlev Kommune, og her er der gode muligheder for at få bragt flere erfaringer og idéer fra virksomhederne i spil. Et samspil mellem Herlev Kommune og virksomhederne kan blandt andet bidrage til at sikre den grønne omstilling og udvikle velfærden i en udfordret kommunal økonomi, hvor der eksempelvis bliver flere ældre og flere børn.

Eksempelvis gik 10 sjællandske kommuner sammen om et udbud om levering af arbejdsbeklædning, der har ført til mindre tekstilaffald og mere bæredygtighed. Et andet godt eksempel er Aalborg Kommune, hvor et ud-bud af vask på et plejehjem har stoppet en potentiel smittefare samt sikret et bedre arbejdsmiljø. 

I Herlev Kommune er der gode muligheder for yderligere samarbejde til gavn for økonomien og borgerne. Eksempelvis er det kun omkring 22 pct. af de tekniske opgaver og støttefunktioner som rengøring, it-drift og vej-vedligeholdelse, som i dag bliver løst i samarbejde med private virksomheder. Med inspiration fra de kommuner, der er længst fremme, kan dét tal nå op på 45 pct.

I DI anbefaler vi, at Herlev Kommune rækker ud for at udnytte mulighederne for et tættere samarbejde med private virksomheder. Det handler om at have de rette kompetencer i indkøbsafdelingen og om at lade sig inspirere af gode idéer fra andre kommuner. I DI står vi til rådighed. Vi ønsker at bidrage til, at Herlev Kommune får den bedst mulige velfærd og samtidig bidrager til den grønne omstilling. Sammen får vi mere velfærd for pengene. 

 

Du er måske også interesseret i
Kommentarer
Henter kommentarer.....