Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Sankthans-arrangementer for børn og voksne i Herlev og Skovlunde

I år er der flere steder, hvor der tændes bål og fejres sankthans i lokalområdet.

Snart skal Midsommeren synges ind og bålet tændes for at markere, at NU er det altså blevet sommer. Det sker søndag 23. juni, og vil man være en del af det, så er der flere muligheder i Herlev – og i Skovlunde.

Det største arrangement, som igen i år fokuserer på børnefamilierne, holdes i Elverparken – i år for 8. gang. Som sædvanlig er det Foreningen for Kulturelle Aktiviteter i Elverparken, der står bag festlighederne, men ikke alene. For i år har man teamet sig op med Herlev Grundejerforening, som ellers havde overvejet at holde noget i Hospitalsparken.

Lærke Kiaer-Christensen, som i mange år har været med til at arrangere i Elverparken, forklarer, at det handler om, at arrangementet år for år har vokset sig større og større. Sidste år vil hun skønne, var der måske over 1.000 herlevborgere. Derfor skal arrangøren for første gang udfærdige sikkerheds- og beredskabsplaner, og den slags kræver ressourcer.

Pas på børnene

»Det er jo først og fremmest et børnearrangement, så vi vil også opfordre forældrene til at passe på deres børn omkring søen. Og ellers så håber vi, at folk kommer med deres madkurv og sætter sig i græsset og hygger sig,« lyder det.

På programmet er børneunderholdning fra klokken 17.30 ved Nanna Schou Dreier og Kasper Dreyer, som kommer og spiller børnesange og sange fra Højskolesangbogen. Derefter en borgmester-båltale klokken 18.20 med efterfølgende båltænding.

Havehygge og rockmusik

Herlev byder også på en række mere intime arrangementer denne søndag. I præstegårdshaven ved Herlev Kirke vil der også være sankthans med båltale ved Torben Østermark, bål, sang og et stort kagebord fra klokken 19 til 21. Og apropos præstegårdshaver, så inviterer Præstebro Kirke også til et lidt anderledes arrangement med fokus på underholdningen.

Herlevs lokale rockband, Chimbo’s Revival, gæster nemlig amfiteatret ved kirken og giver en udendørs koncert. Det sker fra klokken 17, hvor der også er gudstjeneste.

Fra klokken 18 til 21.30 vil der så blive tændt op i grillen til dem, der har medbragt grillmad, og så lover man ellers hygge og bål, hvis vejret arter sig.

Også i Skovlunde

Udover de nævnte inviterer Skovlunde Lokalråd, FDF’erne og Det Danske Spejderkorps også til det traditionsrige sankthansbål i Skovlunde Bypark. Arrangementet starter klokken 18 med forskellige børneaktiviteter, som man kan købe turpas til. Klokken 19 spiller bandet Lady Marmelade Band op, og derefter vil skovlundeborger Antje Ronesfelt stå for årets båltale, som blandt andet vil handle om dét at være tilflytter og ny i byen. Derefter synges Midsommervisen, og klokken 21 tændes bålet på ‘bjerget’.

Sankthans-aften i Skovlunde plejer at være et tilløbsstykke.
Privatfoto.
Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!