Se billederne: Herlev Festuge blev vanen tro skudt i gang med Herlevløbet

Selvom solen ikke skinnede, så var der stadig masser af fremmødte til dette års Herlevløbet.

Skyerne på himlen var faretruende grå søndag formiddag.

Men det afholdt ikke over 120 børn fra sammen med deres forældre at stå klar til Herlevløbets børneløb på 2,5 kilometer.

Blandt andet var de tre søskende Birk, Max og Sille alle sammen iført et nummer på maven, og sammen med deres mor var de klar til at løbe en omgang rundt i byen.

Max på 8 og Sille på 10 har begge løbet Herlevløbet før, men for deres lillebror Birk på næsten 5 år var det første gang. Og de var alle sammen spændte.

Sille på 10, Max på 8 og Birk på 5 var klar til at løbe Herlevløbet søndag formiddag sammen med deres mor. Foto: Amanda Kieler Andersen.

Inden løbet gik i gang, var der dog lige tid til en frisk opvarming og en lille pep-talk fra Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

Inden løbet gik i gang for børnene, var der godt gang i opvarmningen. Foto: Amanda Kieler Andersen

Alle 120 børn råbte et højt ‘JA’ i kor, da borgmesteren spurgte: ‘Er I friske?’. Og opvarmningen blev sluttet af, da alle børn sammen med Thomas Gyldal Petersen sammen råbte borgmesterens opfundne kampråb: ‘Vi er Herlevs sejeste børn’ med brede smil.

Præcis klokken 10 blev løbet skudt i gang med et højt brag, og der var fart over feltet hos de unge løbere.

Den hurtigste dreng, Nicolai Dahlerup, sluttede i tiden 9 minutter og 15 sekunder. Rekorden fra 2017 på 8 minutter og 56 sekunder på de 2,5 kilometer blev derfor ikke slået i år.

Maya Buun sluttede som den hurtigste pige med tiden 9 minutter og 59 sekunder.

På podiet står de tre hurtgste piger fra børneløbet. På 1. pladsen Maya Bruun, på 2. pladsen Sophia Dahlerup og på 3. pladsen Ida Laursen. Foto: Amanda Kieler Andersen.

Gråvejret havde heldigvis heller ikke skræmt alle de voksne deltagere væk, som gjorde klar til at begive sig ud på både 5 og 10 kilometer klokken 11.

Her var den friske opvarmning dog byttet ud med en tak til foreningslivet i Herlev og sponsorerne bag Herlevløbet, inden startskuddet lød.

Forrest stod en del unge mænd, og det var tydeligt at se, at de var klar til at give alt, hvad de havde. Og det gjorde de også.

Sidste år blev rekorden på 5 kilometer for herre sat på 14 minutter og 35 sekunder. Og selvom vejret var med løberne i år, da de slap for bagende sol, så blev det ikke til en rekord for den hurtigste mand på 5 kilometer.

Det blev nemlig Sebastian Smed Grønkjær med tiden 16 minutter og 14 sekunder. Den hurtigste kvinde på 5 kilometer var Maria Larsen, der sluttede med en tid på 16 minutter og 51 sekunder. Rekorden for kvinder på 5 kilometer er 15 minutter og 55 sekunder.

Den hurtigste kvinde på 5 kilometer løb over målstregen samtidig med, at andre løbere begav sig ud på deres næste runder. Foto: Amanda Kieler Andersen.

Også på de 10 kilometer blev der løbet igennem. Her formåede den hurtigste kvinde faktisk at slå sidste års rekord på 36 minutter og 1 sekund.

Sara Kristensen løb nemlig i mål med tiden 35 minutter og 8 sekunder, og hun er dermed den nye rekordholder.

Sara Kristensen satte rekord på 10 kilometer distancen med sin tid på 35 minutter og 8 sekunder. Foto: Amanda Kieler Andensen.

Den hurtigste mand, Aske Colding Ekman, sluttede i tiden 32 minutter og 28 sekunder.

Aske Colding blev den hurtigste mand på 10 kilometer til dettes års Herlevløbet. Foto: Amanda Kieler Andersen.

Og med Herlevløbet afsluttet, er Herlev Festuge nu officielt i gang. Du kan læse meget mere om, hvad der er på programmet her.