Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Seks Nordiske Mesterskaber til Herlev Taekwondo

Den rå og bidende natur ude midt i Atlanterhavet var ingen hindring da udøvere fra Herlev Taekwondo Klub deltog i dette års Nordiske Mesterskab i Island og klarede sig bedst af samtlige klubhold.

Med seks guldmedaljer og samlet set otte medaljer ved de netop afviklede Nordiske Mesterskaber på Island, bider Herlev Taekwondo Klub skeer med de nordiske landshold og blev det bedst placerede klubhold kun overgået af de svenske og de finske landshold.
»Jeg er stolt over vores høje niveau. Det store svenske landshold, der blev det mest vindende hold ved NM, vandt ni guldmedaljer ud af 30 mulige, mens Teknikholdet fra Herlev vinder seks nordiske mesterskaber ud af 11 mulige, så vores guld-rate er langt højere end de bedste nordiske landshold. Det kan vi kun være stolte af,« siger Kim Drube.
Den 12-årige Nete Brønnum-Carlsen, der i taekwondokredse regnes for et af de allerstørste talenter, havde revanche tilgode efter sølvmedaljen ved DM, tilbage i november 2018. Det blev hurtigt tydeligt, at guldkampen skulle findes i en direkte duel mellem Nete og den regerende Danmarksmester fra i fjor og igen var det en tæt dyst mellem de to dygtige piger. Nete leverede en stærk præstation og Herlev-pigen vandt en flot og velfortjent guldmedalje i Pige Cadet-klassen og kan nu kalde sig Nordisk Mester for første gang nogensinde. I Pige Cadet Team, blev Nete Brønnum-Carlsen, Amalie Petersen og Camille Jespersgaard La Cour også Nordiske mestre.

Vores guld-rate er langt højere end de bedste nordiske landshold

 
Stærke Junor-præstationer 
Herlevs to Juniorer Sophia Ladewig og Mikkel Wellejus Dybæk blev begge dobbelte nordiske mestre, da både Sophia og Mikkel vandt hver deres individuelle klasse, mens de sammen også vandt guld i Junior Pair. Begge leverede virkelig flotte præstationer og efterlod aldrig nogen tvivl om hvorvidt guldmedaljerne skulle med hjem til Herlev.
I Junior Herrer Team blev en nyetableret trio bestående af Victor Frisch Schultz, Bastian Tinggaard Byrgesen og Nikolaj Mynderup Amby nummer to.  Desværre tabte de unge drenge med minimal margin til de nykårede nordiske mestre fra Sverige, mens de havde en solid margin ned til de finske bronzevindere.
 
»Vores ungdom står for noget helt unikt. Ikke nok med at selv vores yngste talenter leverer det ene flotte resultat efter det andet, så udvikler vores ungdom sig hele tiden og viser at de kan være med helt fremme, selv på et højt internationalt niveau,« siger en stolt Elite og Talenttræner i Herlev Taekwondo Klub Kim Drube.
 
Bronze i Senior-debut
Som Junior, var Mathias Jespersgaard Laursen et kæmpte talent og klarede sig internationalt utrolig flot, blandt andet med sin EM-bronzemedalje i 2017. Ved de Nordiske Mesterskaber stod Mathias overfor sin debut som Senior, i en klasse med langt større konkurrence, her gjorde han det ikke overraskende godt mod de langt mere rutinerede konkurrenter. Alligevel, sluttede Mathias på en flot 3. plads i sin senior-debut og efterlod indtrykket af at han kommer til at klare sig rigtig godt i Senior-rækken.
I Mastersklassen deltog Herlevs mangedobbelte Nordiske Mester Jørn Christian Andersen. Jørn, der i november blev nummer fem ved Verdensmesterskaberne, efterlod ikke sine nordiske konkurrenter mange chancer og genvandt sikkert det nordiske mesterskab og fik endnu en guldmedalje med hjem til Herlev.
Læs også: Man skal kravle – før man kan spille fodbold. 
 

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!