Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Siden oktober har borgere i Herlev kunne stille borgerforslag – men der er ikke kommet nogle endnu

I oktober besluttede kommunalbestyrelsen i Herlev at give borgerne mulighed for at stille borgerforslag i kommunen. Men der er bare ikke kommet nogle.

Alle borgere over 18 år har siden oktober haft mulighed for at stille et borgerforslag til kommunalbestyrelsen i Herlev.

Indtil videre er der dog ingen, der har benyttet sig af muligheden for at stille et borgerforslag. Det oplyser kommunen til Herlev Bladet.

Der er da også en del skridt, som et eventuelt borgerforslag skal igennem, før kommunalbestyrelsen kan og skal tage stilling til det. Og her er det med at holde tungen lige i munden.

LÆS OGSÅ: Frivilligcenteret inviterer til juleaften 

I første omgang skal borgerforslaget gennemgås af forvaltningen for at sikre, at det lever op til kravene for et borgerforslag. Kravene er blandt andet, at forslaget skal omhandle kommunens anliggender og have relevans for de opgaver, som kommunen løser. Hvis forslaget allerede er blevet behandlet inden for de seneste 12 måneder i kommunalbestyrelsen, så er det ikke muligt at få behandlet forslaget igen.

Derudover skal forslaget overholde dansk lovgivning, det må ikke være injurierende, og så må det ikke indeholde fortrolige eller personfølsomme oplysninger.

Arbejder på at få hjemmesiden klar til forslag

Og når alle de krav så er opfyldt, bliver forslaget lagt ud på Herlev Kommunes hjemmeside. Her kan man som borger give en elektronisk underskrift, hvis man er enig i forslaget, og hvis forslaget opnår 300 underskrifter, så skal det drøftes i kommunal bestyrelsen. Får et borgerforslag ikke 300 underskrifter i løbet af 12 måneder, så bliver det fjernet igen.

Altså er der kort fortalt lang vej fra forslaget er stillet, og til politikerne tager stilling til det.

LÆS OGSÅ: Louise-sagen for retten til næste år

Kommunen oplyser i den forbindelse også, at man i øjeblikket er i gang med at sikre den tekniske understøttelse af borgerforslagene på kommunens hjemmeside. Kommunen forventer at være klar i løbet af januar, og derefter kan man selv følge med i de borgerforslag, der eventuelt slipper gennem nåleøjet.

Andre omkringliggende kommuner har dog haft held med at gøre det muligt for borgerne at stille borgerforslag. Blandt andet kan man også stille borgerforslag i Rødovre -, Gladsaxe – og Ballerup Kommune. Her kræver det dog henholdsvist 500, 400 og 450 underskrifter, før det tages op i kommunalbestyrelsen.

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!