Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Snart bliver det gratis at have cyklen med i bussen: Her er reglerne for busserne i Herlev

Du skal blandt andet være opmærksom på, at nogle linjer ikke medtager cykler i myldretiden og om natten i weekenderne.

Busselskabet Movia gør det gratis at medbringe sin cykel og el-løbehjul i alle almindelige busser fra den 1. juli som et forsøg. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

Det betyder også, at Herlevborgere minimum det næste års tid har mulighed for at tage cyklen med i alle byens busser.

Ifølge bestyrelsesformand hos Movia, Kirsten Jensen, giver det busbrugere bedre mulighed for at kombinere cyklen og den offentlige transport.

»I Movia vil vi gerne opfordre flere til at tage cyklen med i bussen – og derfor gør vi det nu gratis. Hvis turen er for lang til at cykle hele vejen eller vejret driller, så er kollektiv transport i kombination med cyklen et rigtigt godt alternativ. Og det har den klare fordel, at når man kombinerer cykel og bus i stedet for at tage bilen, reducerer man både sit CO2-bidrag og holder fast i en sund transportform,« siger hun i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Naboerne til letbanen er blevet orienteret 

Buschafføren vurderer, om der er plads

Hvis du har cyklen med, skal du ved indstigning give chaufføren tegn til, at du vil stige på med din cykel. Derefter placerer du din cykel midt i bussen og spænder den fast med sele under kørslen. Du skal dog være opmærksom på, at der ikke er ubegrænset plads til cykler, og derfor er det altid chaufføren, som afgør, om der er plads i bussen.

Busserne har som udgangspunkt plads til to enheder, herunder cykler, el-løbehjul, barnevogne, rollatorer eller kørestole med mindre andet er angivet, oplyser Movia til Herlev Bladet.

LÆS OGSÅ: Letbanen ødelægger vores have og hegn 

Nogle tidspunkter må du ikke medbringe cyklen 

Der er også tidsrum, hvor nogle af busserne slet ikke medtager cykler:

  • I myldretiden fra klokken 7-9 og igen 15.30-17.30 må man ikke medbringe sin cykel i alle busser med linjenummer 1-100 samt S-busser. I Herlev betyder det derfor, at du ikke kan have cyklen med i 300S, 350S, 400S, 5C, 30E og 40E. Er du steget ind i en af busserne før myldretiden med din cykel, kan du ikke færdiggøre din rejse med cyklen.
  • Natten til lørdag og natten til søndag mellem klokken 00:30-04:30 må man ikke medbringe cykel i natbusser og i linje 1A, 2A, 4A, 5C, 6A, 7A og 9A.
    I linje 350S, som også kører om natten gennem Herlev, må man – forudsat at der er plads – stadig gerne medbringe sin cykel, oplyser Movia til Herlev Bladet.

De øvrige linjer 155, 161, 164, 165, 167 og 168 medtager cykler på alle afgange, forudsat at der er plads.

Indtil 30. juni 2022 koster en cykelbillet 14 kroner for 8 zoner, og derefter bliver det gratis.

Det hele er en del af en forsøgsordning, og senest pr. 1. juli 2023 besluttes det om cykelmedtagning fortsætter med at være gratis i Movias busser eller ej.

Du kan læse mere om reglerne for at tage sin cykel med på dinoffentligetransport.dk

LÆS OGSÅ: Du kan komme med ideer til letbanens stationsforpladser 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!