Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stående applaus til de seks mørkemænd

Fredag aften kunne publikum blive klogere på den legendariske countrysanger Johnny Cash's liv, da sangere og musikere fra Købnerkirken på Amager gav fortællekoncert i Herlev Kirke.

 

På trods af hård konkurrence fra ABBAtizers på den store scene blev der lyttet intenst blandt de fremmødte til fredag aftens fortællekoncert med fokus på Johnny Cash’s liv og levned i Herlev Kirke.

10 af Cash’s mest indholdsrige og kendte sange hver og en med en introduktion og forklaring om sangerens turbulente liv røg fra scenekanten og udover publikum på en så overbevisende måde, at det til sidst førte til stående applaus.

Seks sangere og musikere fra Købnerkirken på Amager havde taget deres sorte tøj på og personificerede på bedste beskub den afdøde countrylegende som ‘highwaymen’. Og det gjorde de godt. Både instrumentelt og vokalmæssigt. Akustisk guitar var selvfølgelig hovedinstrumentet, men der blev også akkompagneret på bas, banjo, mundharpe og slideguitar – alt sammen med til at gøre sangene levende og udtryksfulde. Ingen af dem kunne (selvfølgelig) ramme Cash’s dybe signaturstemme, men mindre kunne også gøre det, og med lidt god vilje kunne de godt minde lidt om de danske pendanter til den hedengangne amerikanske countrygruppe The Highwaymen.

Også mindre kendte sange

Der blev blandt andet spillet de klassiske kendinge som ‘Folsom Prison Blues’, ‘Man in Black’, ‘I walk the line’, som publikum sang med på, og ‘Hurt’.

Men der var også de måske mindre kendte sange som kærlighedssangen ‘ Rose of my heart’ til Cash’s elskede hustru June Carter. En sang, han først indspillede efter hendes død i 2003. Få måneder før hans egen død. Og apropos. Der var nemlig også sangen ‘Like the 309’, som han indspillede få uger før sin død. En hyldestsang til en amerikansk lastbilchauffør, der blev kendt, da han i stedet for at kollidere med en skolebus drejede sin lastbil ud over en skrænt og døde. Lastbilen kaldte han ‘The fantom 309’. I Cash’s sang er ‘the 309’ derfor det døende tog, som han skal med.

Den historie og flere fra Cash’s liv fik publikum indblik i på en aften, hvor man også blev klogere på Cash’s forhold til kristendommen og kirken. Et bånd, der blev stærkere, jo ældre han blev. Netop derfor gav det også god mening at holde koncerten i kirken, og på den måde gik det hele op i en højere enhed.

Fortællekoncerten blev arrangeret af Herlev Fælleskirkelige Udvalg.

 

Publikum havde mulighed for at synge med på de 10 Jonny Cash-sange, der blev spillet på et hvidt lærred, hvor der også blev vist billeder.

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!