Herlev Bladet

Statistik over lærere som forlader jobbet: Herlev på en tredjeplads

I Herlev blev næsten hver femte folkeskolelærer udskiftet mellem 2020 og 2022, viser tal fra tænketanken Cepos baseret på Danmarks Statistik. Lokal lærerforeningsformand oplever, at det har ændret sig siden da.

12,3 procent af lærerne i den danske folkeskole skifter job, og i Herlev Kommune er tallet helt oppe på 19,5 procent. Det vil sige, at næsten hver femte lærer skifter job.

Det gør Herlev til nummer tre på listen over danske kommuner, når det kommer til udskiftning blandt folkeskolelærere. Det viser tal fra den borgerlige tænketank Cepos baseret på beregninger fra Danmarks Statistik.

Analysen er beregnet på tal fra skoleårene 2020/21 og 2021/22, det er den senest tilgængelig statistik, som er opnåelig på dette område, fortæller forskningschef i Cepos, Karsten Bo Larsen, der understreger, at tænketankens erfaring er, at sådanne tendenser plejer at strække sig over en årrække, men der naturligvis kan være udsving fra kommune til kommune fra år til år.

Der er sket en forbedring af gennemsigtighed i arbejdet og arbejdsforholdene

Blevet bedre

Formand for Herlev Lærerforening Jens Lunden er ikke overrasket over tallene fra skoleårene mellem 2020 og 2022, men han oplever, at det har ændret sig siden dengang.

»Vi havde en periode med stor udskiftning og specielt på en skole. Nogle lærere i en afdeling på Kildegårdskolen var så pressede, at de ikke kunne gøre det, de gerne ville som lærere, og det medførte en voldsom udskiftning, som også smittede af andre steder. Sådan er det ofte,« fortæller han.

Også Herlev Bladet havde fokus på blandt andet strid om organisering, elevtrivsel og lærerskift på Kildegårdskolen i de år.

Jens Lunden har det indtryk, uden han har tal på det, at der i disse år ikke er en særlig stor udskiftning blandt lærerne i Herlev.

»Mit indtryk er, at det er en mindre del nu, og der er sket en forbedring af gennemsigtighed i arbejdet og arbejdsforholdene siden da,« siger han.

De unge skifter

Ifølge Cepos’ analyse er det især i hovedstadsområdet, at der er stor udskiftning, og så skifter lærere under 30 år oftere job end de, som er ældre.

»En høj udskiftning blandt lærerne er en bekymrende tendens. Det er ressourcekrævende, når skolerne skal rekruttere nye lærere, og det går ofte ud over stabiliteten i undervisningen og elevernes læring,« udtaler Karsten Bo Larsen i en pressemeddelelse fra Cepos.

LÆS OGSÅ: Kildegårdskolen arrangerer banko for hele Herlev på mandag 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!