Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stor stigning i antal huse til salg sammenlignet med sidste år

Ifølge nye tal ligger Herlev næsthøjest på landsplan med en stigning på 45 procent flere rækkehuse/villaer til salg end samme tidspunkt sidste år. Lokal ejendomsmægler maner til besindighed, men bekræfter, at der er en positiv udvikling.

Herlev Kommune er gået fra 53 udbudte rækkehuse/villaer i januar til til 77 i år. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk, som er Danmarks mest besøgte boligportal ejet af ejendomsmæglere og kæder.

Stigningen svarer til 45,3 procent, og det placerer Herlev på en andenplads på landsplan kun overgået af Høje Taastrup, der har oplevet en stigning på 48 procent.

I alt er der knap 35.000 villaer og rækkehuse til salg over hele landet, hvilket svarer til en stigning på tre procent over en bred kam.

LÆS OGSÅ: Boligkø til Den Grønne Fatning

Tallene er opgjort for starten af året og dækker ifølge Boligsiden.dk over en udvikling, der har nogle år på bagen.

’I de kommuner der ligger tæt på København er priserne steget markant de seneste tre år, og flere husejere er blevet modne til at høste den værdistigning. Det kan de gøre ved at sælge til dem, der enten skal have deres første ejerbolig tæt på København, eller til dem der vil flytte ud af ejerlejligheden i hovedstaden, men som ikke vil flytte for langt væk fra byen,’ siger kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, i en pressemeddelelse.

2018 en god årgang

Hun oplyser, at selvom der nu er tegn på en stigning har 2018 generelt været et godt år for bolighandlen, fordi der er solgt flere villaer og rækkehuse end tidligere og til en højere pris.

’Det har en forstærkende effekt på udbuddet, for når sælgerne kan få den rigtige pris, er der flere, der tænker, at det er tid at slå til. Derfor går vi ind i 2019 med et udbud, der er højere end i starten af 2018,’ lyder forklaringen.

Når det er sagt, er der ifølge Boligsiden.dk i de her år også en tendens til, at udbuddet er højere i starten af et nyt år sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Lokal mægler er positiv
Den lokale ejendomsmægler hos Danbolig i Herlev, Klaus Jørgensen, er positiv over for tallene, men mener også, de skal tages med gran salt.

»Det er en stor stigning procentuelt, men udgangspunktet er jo et lille udbud, ikke mindst hvis man kigger på, at vi er seks mæglere i byen«, påpeger han, der dog tilføjer, at han i Herlev endnu ikke har oplevet et prisfald på udbudte boliger, og at han sågar forventer en lille stigning i år.

Derudover regner han også med, at der i nær fremtid kommer endnu flere huse til salg i kommunen.
Læs mere i Herlev Bladet næste uge.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!