Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Stor vinfestival i Medborgerhuset: – Der kommer vinbønder fra hele verden

Medborgerhuset danner i slutningen af april rammen for et møde mellem vinbønder fra hele verden og Herlevs vin-elskere, når stor vinfestival afholdes.

I Medborgerhuset bliver vin omdrejningspunktet den 30. april. Vinbønder fra hele verden og lokale vinentusiaster i og omkring Herlev får nemlig her mulighed for at mødes, snakke om og smage på vin dyrket på alt fra franske og italienske vinmarker til de sydamerikanske og amerikanske vinmarker.

Online-platformen Kobaj.com arrangerer nemlig en stor vinfestival i Medborgerhuset med navnet KOBAJhagen Vinfestival 2022, hvor der forventes at komme omkring 800 gæster.

LÆS OGSÅ: Sygeplejerske stod med bedøvet patient ved hospitalsbrand 

Fra Oregon til Herlev

Til Herlev Bladet fortæller stifter af Kobaj.com, Alexander Kidd, at han glæder sig over nu at have mulighed for at kunne etablere et møde fysisk mellem vinbonden og vinelskere i og omkring Herlev. Tanken bag hans virksomhed er nemlig at skabe en mere direkte og tæt forbindelse mellem vinbønder og vingårde i hele verden og slutforbrugeren.

»Til festivalen kommer man til at møde vinbønder fra hele verden, som glæder sig til at møde deres købere, men også en masse andre vininteresserede. Festivalen er en mulighed for at skabe en direkte forbindelse mellem vinbønderne og Herlevborgerne. Så man kan forvente at få snakke med dem, der laver vin, og smage en masse god vin,« siger stifteren og fortæller, at mange vinbønder kommer langsvejs fra for at være med til festivalen.

»Vi har blandt andet bønder, som flyver helt fra Oregon for at være med i Herlev.«

LÆS OGSÅ: Seniorfest vender tilbage 

Herlev har en særlig plads

Det er ikke helt tilfældigt, at vinfestivalen netop skal finde sted i Herlev. Alexander Kidd har nemlig et helt særligt forhold til Herlev og de byer, som omkranser os.

»Der er to faktorer, der gør, at vi netop har valgt at afholde festivalen i Herlev. For det første bliver jeg nostalgisk. Jeg er selv fra Vestegnen, og jeg har trådt mine første år i og omkring Herlev. Herlev er et barndomsminde, og jeg kan rigtig godt lide byen,« siger han og fortsætter:

»Jeg kan dog ikke bare få lov til at beslutte den her slags alene ud fra mine gode minder. En anden faktor er derfor også, at vi har ekstraordinær mange kunder i og omkring Herlev, så det giver rigtig god mening, at det ligger her, hvor folk kender os og vinbønderne. Vi tror, at mange her vil nyde godt af festivalen.«

Man skal have billet for at deltage – mere info på kobaj.com

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!