
TANk kai dige bach får en komplet makeover
Tankstationen med det kendte 'Olie Lukøje'-logo skal være en 'energistation' og får ny forpagter med nye visioner.
»Olie Lukøje får nye legekammerater,« fortæller direktør i kai dige bach a-s, Jack Thorsen Streit, med et glimt i øjet, da han præsenterer planerne for en total ombygning af TANk kai dige bach.
De nye kammerater, der henvises til, er blandt andet Espresso House, et populært bageri (hvis navn offentliggøres senere), WashTec og Norlys, som alle kommer til at indgå i planerne om en ‘energistation’, der udover kvalitetsvarer også skal kunne tilbyde rolige og lækre café-omgivelser, som skal få folk til at blive hængende.
»Der er to indfaldsvinkler til den nordlige del af Herlev. Den ene af dem er vi ved at gøre noget ved med et bæredygtigt rækkehusprojekt på Gl. Klausdalsbrovej. Det andet er tankstationen, som har været fin i rigtig mange år, men som der ikke er blevet gjort noget ved de senere år. Med begge projekter vil vi gerne byde velkommen til Herlev og vise, hvad Herlev kan, når vi er allerbedst,« fortæller direktøren, der nu efter lang tids søgen har fundet den helt rigtige forpagter til at fylde tanken med nyt liv og realisere planerne.
LÆS OGSÅ: Miljøminister vil invitere støjplagede kommuner til møde
Den ny forpagter
Faktisk har Søren Holmegaard, som han hedder, selv haft stor indflydelse på planerne. Det var også en af grundene til, at han sagde ja, da Jack Thorsen Streit kontaktede han for tre fire måneder siden.
»Jeg havde nok sagt nej, hvis jeg bare skulle overtage tanken, og så gøre det samme, som de gør i dag, men da Jack præsenterede idéen for mig, kunne jeg ikke sige nej, fordi det lyder fedt. Jeg kan godt li’, når man kan prøve at tage noget et andet sted hen, end man har set før og gøre noget, de andre ikke gør, og den her tankstation skal ikke være som alle andre. Vi bygger butikken om og gør det med hjertet,« forklarer den nye forpagter.
Med begge projekter vil vi gerne byde velkommen til Herlev og vise, hvad Herlev kan, når vi er allerbedst
Netop det med hjertet har ifølge Jack Thorsen Streit en stor betydning.
»Alle gode forretninger starter med de rigtige mennesker, og man kan ikke bare proppe en masse penge ind i et område og prøve at lave området om, hvis man ikke også sørger for, at hjertet er der og er med på den rejse,« påpeger han og henviser til Søren Holmegaard som hjertet.
Artiklen fortsætter under billedet.

Herlevborger – næsten
Han er 46 år, slagtermester i Meny på Frederiksberg og har boet i Herlev i 20 år, og selvom han er med på, at det i nogens øjne ikke gør ham til en ‘ægte herlevborger’, brænder han for byen, som på mange måder minder ham om den landsby, han selv er opvokset i på Fyn.
»Derfor føler jeg mig rigtig godt tilrette i Herlev, og jeg har ikke lyst til at flytte. Jeg spiller også golf i Hjortespring Golfklub og har lært en masse mennesker at kende, så på den måde glæder jeg mig til, at hele min omgangskreds og alle dem, jeg har mødt på min vej ind i Herlev i de første 18-20 år, kommer ned og siger goddag og velkommen,« siger Søren Holmegaard, der har tænkt sig at gå til opgaven 110 procent.
Det bliver heller ikke en uerfaren herre, der 1. april overtager nøgler og tankpistoler. Udover at have været med til at åbne fem seks nye Føtex-butikker har han været slagtermester og chef i 15 butikker deriblandt i Bilka i Fields, hvor han har haft op mod 70 ansatte under sig. Alligevel lægger han vægt på at være i øjenhøjde med alle – også kunderne, og netop dem glæder han sig til at sludre med henover skranken.
Artiklen fortsætter under billederne.

Kvalitet i højsædet
Hvad er det så, I vil gøre anerledes?
»Forbrugerne har i dag rykket sig fra det der med, at man bare skulle have så meget som muligt for så lidt penge som muligt. Nu vil vi faktisk gerne vide, hvor varen kommer fra, og er det i en ordentlig kvalitet, og måske er det også lidt økologisk,« fortæller den kommende forpagter, der blandt andet vil sælge kvalitetskaffe fra en Espresso House-kaffestation, friske salater, boller/sandwicher og lækre kager til kaffen udover alt det gængse selvfølgelig.
»Man vil stadig kunne få sin Mars og Coca-Cola, og vi dropper ikke den franske hotdog, men man vil også kunne få noget, der er bedre og sundere,« understreger han, der også installerer et køkken til formålet.
Dernæst skal lokalerne indrettes, så man får lyst til at blive hængende i stedet for at tage mad og drikke med ud i bilen.
Man vil stadig kunne få sin Mars og Coca-Cola, og vi dropper ikke den franske hotdog, men man vil også kunne få noget, der er bedre og sundere
»Forbilledet er en hotellobby, fordi den har det her rolige udtryk, hvor det er rart at være. For eksempel mens man lader sin elbil op,« uddyber Jack Thorsen Streit, der vil væk fra de normale motorvejskantiner og mere i retning af en hyggelig caféstemning, hvor man har lyst til at komme, også selvom man ikke skal tanke.
»Den skal indrettes sådan, at man skal kunne sidde og have det rart og ikke blive forstyrret af, at der samtidig strømmer en masse kunder igennem butikken, og når vi lykkes med at få skabt det rum, så kan vi også få foreningerne til at komme her og mødes. For eksempel efter de har været ovre og svømme, cykle, spille squash eller noget andet,« forklarer direktøren, der også uden for tanken går efter det rolige udtryk.
For eksempel håber han på at kunne fjerne parkeringspladserne foran tanken ud mod Klausdalsbrovej og gøre plads til dem bagved, så området ikke virker så rodet.
Artiklen fortsætter under billedet.

Lynhurtige elladestandere
Og apropos de cyklende gæster bliver tanken også udstyret med en vaskestation til cykler, som skal være ved siden af den nye WashTec vaskehal. For eksempel til de mountainbikes, der har været en tur i Hareskoven. Ifølge Jack Thorsen Streit er drømmen, at den skal være så god, at man også kan komme forbi med sin motorcykel.
Efter vasken er der ‘puslerum’ med hypermoderne trykluftstøvsugere og måtterenser, og til de eldrevne bilister kommer der to ladestationer på 400 kW med to udtag hver, hvilket er det hurtigste, der findes på markedet pt. Selve benzintanken forbliver, som den er, med sit gule tag og de forskellige stationer. Dog oplyser direktøren, at man er i forhandlinger om et helt nyt og fremtidssikret betalingssystem. Det skal være så nemt som muligt at betale, derfor vil der også inde i butikken både være selvbetjeningskasse og almindelig kasse.
Derudover gør man pakkeshoppen, som med op mod 800 daglige pakker mellem jul og nytår, er uhyre populær, mere effektiv i forhold til kundebetjeningen.
Den nye forpagter Søren Holmegaard starter 1. april, men man kan allerede møde ham til den årlige fastelavnsfest i gården hos kai dige bach a-s på Klausdalsbrovej 480 klokken 10.30.
Ombygningen af tanken forventes at gå i gang i sommerferien og vil betyde, at en del af tanken lukkes ned i to uger.
FAKTA:
· 1987: TANk kai dige bach åbner i Gl. Klausdalsbrovej-krydset efter opkøb af UNO-X tankstation, der lå der før.
· 2002: Tanken flytter og genåbner, hvor den ligger nu.
· 2025: Tanken får en komplet makeover.
Der er lukket for kommentarer