Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tirsdag var der ingen lastbiler ved Herlev Byskole afd. Eng i morgentrafikken

I sidste uge lovede bygherre at løse problemet med de store lastbiler, der kørte på Engløbet ved Herlev Byskole afd. Eng. i det tidsrum, hvor skolebørnene blev afleveret. Det løfte har bygherre foreløbigt overholdt.

Klokken er 07.30. Børn på cykler nærmer sig skolen, og der begynder så småt at komme biler kørende på Engløbet. Det er en stille og rolig morgen. Der er ingen lastbiler på vejen.

Ved Herlev Byskole afd. Eng har der i forbindelse med byggeriet længe kørt store lastbiler på børnenes skolevej. Forældrene og skolebestyrelsen var bekymret for, at skolebørnene skulle komme til skade eller blive kørt ned af de tunge lastbiler.

I sidste uge fortalte projektchef hos JCN-bolig til Herlev Bladet, at de ville forsøge at løse problemet. De lovede at stille en mand i lyskrydset ved Herlev Bygade, som skulle dirigere lastbiler uden om Engløbet i tidsrummet 07.30 til 08.15.

Det løfte har bygherren foreløbig overholdt. Da skolebørnene ved Herlev Byskole afd. Eng vendte tilbage til skole efter vinterferie var det slut med at møde de store lastbiler på vejen. I stedet kunne de spotte en mand i gult arbejdstøj i lyskrydset på Herlev Bygade.

Manden ved lyskrydset har til opgave at stoppe lastbiler, hvis de drejer ned ad Engløbet mens morgentrafikken ved skolen afvikles.

Det har virket. I hvert fald har der indtil videre ikke kørt lastbiler, mens skolebørnene bliver afleveret af deres forældre.

Skolebestyrelsen håber problemet er løst

En stille og rolig morgen efter vinterferien glæder Kim Kjellberg, der der sidder i skolebestyrelsen.

»Det ser meget fredeligt ud. Det er det, vi gerne vil have. Langsom kørsel og ikke den tunge trafik,« siger han. 

Kim Kjellberg har flere gange om ugen selv taget forbi Herlev Byskole afd. Eng tidligt om morgnen, for at få et blik på trafiksituationen.

Han håber, at problemet med de store lastbiler nu er løst, men er usikker på, om løsningen holder på længere sigt.

»Jeg kan godt frygte, at det kun er en stakket frist. Nu må de bevise, at de kan stå ved deres ord, « siger han. 

Men Kim Kjellberg er glad for, at løsningen umiddelbart ser ud til at virke. Han fortæller, at skolebestyrelsen nu vil tage det op på deres næste møde, hvor de vil diskutere, om løsningen er nok, eller om der skal mere til for at løse trafiksituationen.

LÆS OGSÅ: Politiet rykkede igen ud til dækafbrænding

 

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!