Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

To modeller: Busrute i Skovlunde sendes i høring blandt borgerne

En gratis minibus eller en forlængelse af linje 142 er de to muligheder, som er i spil til at betjene Harrestrupvej i fremtiden.

Til det kommende rutenet for busser i Ballerup Kommune, som skal passe med fremtidens letbane,  er det sydvestlige Skovlunde blevet uden kollektiv trafik. 

Politikerne i Ballerup har dog stillet i udsigt, at der skal findes en særlig løsning for strækningen mellem Skovlunde Station og landsbyen Harrestrup. 

Her i juni og juli kommer to modeller i digital høring blandt borgerne. Dels en forlængelse af busrute 142, som ellers kører af Ejbyvej fremover, og dels en gratis minibus, som eventuelt skal køre med to timers drift. Det besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen i Ballerup mandag aften. 

Den første løsning vil indebære en vendeplads i Harrestrup, som vil koste to millioner kroner. 

Plusture, som er fleksible busture, der skal bestilles, indgår også som en del af høringen. 

Der er endnu ikke fundet penge til løsningen, de skal findes i budgetforhandlingerne. Fra både Venstre og konservatives side er der skepsis mod at benytte penge til dette formål, da de anser det som en dyr løsning for forholdsvis få passagerer, blandt andet kolonihaveejere

Socialdemokraterne er ikke helt entydige, men der er en generel holdning omkring, at den del af Skovlunde fortsat skal prioriteres med kollektiv trafik. 

Politikerne skal gå videre med sagen til september. 

LÆS OGSÅ: Da det overordnede rutenet blev vedtaget

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!