Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tredje mesterskab i enkeltstart er noget særligt

Efter en halvsløj sæson fik cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig genoprejsning som vinder af sit tredje DM i enkeltstart. Noget hun kan takke sig selv, sit hold og måske også tandlægen for.

For tredje år i træk er 22-årige Cecilie Uttrup Ludwig blevet dansk mester i enkeltstart. Og selvom hun, der er fra Herlev, har prøvet det før, er årets podieplads alligevel noget specielt.

»Af de titler jeg har fået er den her noget helt særligt, fordi det er den stærkste konkurrence til et DM, som jeg har været med til«, fortæller hun og fremhæver blandt andet den femdobbelte verdensmester i mountainbike, Annika Langvad, som også deltog og fik en tredjeplads.

»At det overhovedet er muligt at opnå den øverste del af podiet er ret vildt, men også at det kunne lade sig gøre at slå Annika og Pernille Mathiesen, som begge er tempomaskiner, rigtige wattmonstre, at slå dem på en flad rute, som ikke lige er min spidskomptence, det er jeg sindssygt stolt af«, fortsætter den tidligere vinder af Årets Sportsprofil i Herlev 2010.

En tand for meget

Derfor vidste hun på forhånd, at det ville blive op ad bakke. Ikke mindst taget i betragtning, at hun har haft en svingende sæson. Blandt andet på grund af sygdom.

»Jeg har ikke kunne finde benene, men så fik jeg revet en visdomstand ud, og det er helt vildt, hvilken impact det har haft på min performance. Det er helt crazy, hvad en visdomstand kan gøre, også selvom den har været betændt«, fortæller hun, der efterfølgende har fundet formen igen for slet ikke at tale om gejsten.

LÆS OGSÅ: Herlev-triumf ved 6-dages cuppen

»Der var så stærk en konkurrence, så det var en forløsning, synes  jeg. Personligt er det også sindssyg fedt for mig, for det er en rigtig bekræftigelse i, at jeg er back in the game«, påpeger hun.

Hun havde også svært ved at holde tårerne tilbage, da hun blev interviewet til tv umiddelbart efter sejren i Nykøbing Falster.

En holdindsats

»Det var den sværste opgave, men man kan kun gå ind til det med krum hals og give af sit allerbedste«, lyder det fra den efterhånden rutinerede cykelrytter, der startede karrieren i KCK tilbage i 2008.

Derudover fremhæver hun også sit hold Cervelo – Bigla Pro Cycling Team, der har base i Schweiz og som tog turen til Danmark for blandt andet at støtte hende.

»Det betyder så meget, og selvom det bare er mig, så er det en teameffort. Det hele skal spille 100 procent. Det er så vigtigt, og man kan spare så mange sekunder«, forklarer hun og peger på sportsdirektørens gode råd, massørens pleje og alle de andre på holdet, der har del i sejren.

Dernæst hjalp det også på selvtilliden, at hun før ruten havde mulighed for at se juniorerne køre den igennem fra bagsædet af en bil.

»På den måde kunne jeg også se, hvordan svingene blev taget, så jeg følte mig topklar og kunne ruten i søvne«, fortæller hun.

6. juli gælder det så et af de største cykelløb for kvinder i cykelsport – Giro Rosa i Italien.

»Målet er at kunne gøre en god figur i Giro Rosa. Ashleigh, vores holdkaptajn, har haft en fænomenal sæson og er godt kørende, så jeg håber, vi kan være med hende i finalen«, vurderer Cecilie Uttrup Ludwig, der også deltager i VM i Innsbruck fra 22. september.

Så sommerferie bliver der ikke noget af, men det er også lige meget, når man som hun elsker den tohjulede jernhest – og gerne i fuld galop.

Efter DM-enkeltstarten kunne Cecilie Uttrup Ludwig i øvrigt køre i mål efter 24,2 kilometer i tiden 00.31.49. Det var 28 sekunder hurtigere end Pernille Mathiesen på andenpladsen og tre minutter og 55 sekunder hurtigere end Line Heerup Madsen, der også er fra Herlev og deltog i årets løb.

Du er måske også interesseret i

Kommenarer er lukket, undtagen trackbacks samt pingbacks

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!