Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Tryghedsfølelsen falder

Politiets tryghedsundersøgelse viser, at tryghedsfølelsen på Vestegnen er faldet fra 2018 til 2019. Det samme er tilliden til politiet. Herlev ligger under tallet for hele Vestegnen.

Borgerne på Vestegnen følte sig mindre trygge i 2019 sammenlignet med året før. Det fremgår af politiets nyeste tryghedsundersøgelse offentliggjort fornylig. Også Herlev er med på listen og ligger nogenlunde midt i sammenlignet med sine nabokommuner.

80,6 procent følte sig trygge i deres nabolag i 2019 sammenlignet med 84,9 procent i 2018.

LÆS MERE: Herlevborgernes tryghed vægter tungest

I Herlev var det 79,2 procent af borgerne, der følte sig trygge i 2019, og det giver kommunen en jævn placering som nummer syv ud af de 11 vestegnskommuner, hvor Rødovre med 86,1 procent er i top og Ishøj med 75,5 i bund. Eller næsten i bund, for Høje Gladsaxe er også med på listen som et udsat boligområde, og her var det 68,9 procent af borgerne, der følte sig trygge.

Også tilliden falder

I forhold til tilliden til politiet får Herlev også en 7. plads på listen med 80,1 procent af borgerne, der har tillid til, at politiet kommer, når de kalder. I Glostrup, som er topscorer, er det 85,8 og i Ishøj og Høje Gladsaxe, som igen er i bunden, er det henholdsvist 76,2 og 76,8 procent af borgerne, der har tillid til, at politiet vil hjælpe.

For hele Vestegnen er tilliden som tryghedsfølelsen gået tilbage fra 83,5 procent til 80,9.

Der er ikke offentliggjort en tryghedsundersøgelse for de enkelte kommuner i 2018 og tidligere.

SE MERE: Flere tryghedsundersøgelser

 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!