Herlev Bladet

Unges egne optagelser: Uhyggelig forfølgelse i hverdagen

De ældste klasser på Lindehøjskolen er i denne uge i gang med et ugelangt projekt, som slutter med filmfestival fredag.

Din computer eller konto er blevet hacket.

Et ukendt nummer, du ikke kan blokere, ringer til dig. Du får beskeder fra en person, du ikke ved, hvem er.

Du bliver udsat for hærværk eller får gaver, hvor du ikke kender giveren.

Der har altid fundet usynlig forfølgelse sted, men i den digitale verden vi lever i, er det blevet endnu mere omfattende. Begrebet kaldes ‘stalking’, og når 7-9. klasse på Lindehøjskolen i denne uge har temauge, hvor de laver film, har mange af dem valgt at sætte fokus på ‘stalking’ med de levende billeder.

»Jeg har selv oplevet at blive stalket. Vi synes, at det er interessant at finde ud af hvilke slags mennesker, som gør det,« siger Freya Ekberg.

Vi kommer ud fra vores comfort zone, og vi kan prøve at lave noget helt andet, end vi ellers gør

En skygge i billedet

I en af filmene spiller Michala Plessing en pige, der bliver stalket. Publikum ser ikke den skyldige før til sidst i kortfilmen. Inden da er det kun en skygge, som sniger sig ind og ud af billederne.

»Det er godt emne at lave en film om, fordi det er noget, vi kan relatere til og har hørt om,« siger hun.

»Ja, vi har hørt om fra andre, at de har fået tekstbeskeder fra nogle blanke numre, de ikke kan blokere,« fortæller Signe Marie Juul.

»Jeg har selv prøvet at få min konto hacket,« supplerer Michala, og Signe tilføjer:

»Det er noget, som påvirker mange mennesker meget mentalt.«

Filmprojekt, Lindehøjskolen
Et udsnit af eleverne i udskolingen på Lindehøjskolen, som laver film denne uge. Foto: Thomas Frederiksen

 

Respekt for filmkunst

Det er en tradition med mange år på bagen, at udskolingen på Lindehøjskolen har temauge om film. Der var et par års pause, men det blev genoptaget sidste skoleår og fortsætter i år.

»Jeg har har fået stor repekt for at være skuespiller med alt det, man skal huske at sige og samtidig bevæge sig på den rigtige måde. Førhen troede jeg måske mere, at det bare var noget, man bare gjorde,« siger Michala Plessing.

I 2024 lever vi i en verden, hvor vi bombarderes af billeder og video- og filmklip som aldrig før. Eleverne på Lindehøjskolen har fundet ud af, at der skal ordentligt håndværk til, hvis det skal gøres ordentligt.

»Lyd, lys og manuskript, der er mange ting at tænke på, og som skal spille sammen, hvis det skal være virkelig godt,« lyder det fra Signe Marie Juul.

Det er krævende at lave film, men eleverne oplever det også som forfriskende at beskæftige sig med noget helt andet, end de gør i en normal skoleuge.

»Det er fint, at vi kommer ud fra vores comfort zone, og vi kan prøve at lave noget helt andet, end vi ellers gør, det er rigtig sjovt. Det ryster os også godt sammen på tværs af klasser,« siger Mia Vilstrup Olesen.

Fredag bliver elevernes film præsenteret til et særligt arrangement i Herlev Teaterbio. En jury kårer den bedste film på hver årgang samt en specialpris. Derudover bliver den bedste filmplakat også kåret, så det visuelle kompetencer er også en del af filmugen.

Læs hvem der vandt priserne til filmfestivalen i den trykte udgave af Herlev Bladet i næste uge.

LÆS OGSÅ: Usædvanlig temauge med filmfestival 

 

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!