Herlev Bladet

Fagregister top ann 4
Realize brochure ann

Vanløse-brand giver ikke anledning til bekymring i Herlev

Både Herlev almennyttige Boligselskab og Herlev Boligselskab overholder retningslinjerne for brandsikkerhed, men branden i Vanløse har givet stof til eftertanke.

Den voldsomme lejlighedsbrand fredag sidste uge, som gjorde, at et helt boligkompleks i Vanløse udbrændte, kan måske få de lokale afdelingsbestyrelser i ældre boligbyggerier til at ryste rundt omkring. Men det er der umiddelbart ingen grund til i Herlev.

Ifølge Erik Nielsen, formand for Herlev Boligselskab, overholder man nemlig alle retningslinjer, hvad angår brandsikkerhed. Alligevel mener han, der er grund til at afvente resultatet af den brandtekniske rapport for branden i Vanløse.

»De første byggerier i Herlev Boligselskab er fra 1944, og så er der nogle, der er blevet renoveret undervejs. Og jeg ved, at alle retningslinjer i den forbindelse er overholdt, og brandinspektøren har været på banen. Men vi vil selvfølgelig vente og se, hvad der kommer ud af rapporten fra branden i Vanløse, hvad er gået galt, og er der noget, som vi kan ændre,« lyder det fra formanden.

Han vil også sætte det på dagsordenen til bestyrelsesmødet i maj.

Lever op til krav

Også i Herlev almennyttige Boligselskab er man ikke bekymret. I en mail fra formand Michael Judge skriver han:

‘De bygninger, Herlev almennyttige Boligselskab ejer, er ikke umiddelbart sammenlignelige med bygningen, der brændte i Vanløse. Bygningen i Vanløse er opført i slutningen af 1930’erne, mens boligafdelingerne i Herlev almennyttige Boligselskab primært er opført fra midten af 1970’erne og frem, hvor der kommet var helt andre krav til brandsikkerhed i byggeri.’

LÆS OGSÅ: Efter brand: Genbrugsstation sætter døgnåbent på pause

Dernæst tilføjer han, at man som i Herlev Boligselskab også har lavet tagrenoveringer blandt andet på Herlev Vænge, i Lille Birkholm 1-2 & 3 og lige nu på Højbjerg Vænge.

‘Alle steder har vi naturligvis opdateret brandvægge og lemme, så de er op til dagens krav. (…) Den voldsomme brand i Vanløse giver derfor ikke i sig selv anledning til at øge fokus på brandsikkerheden i Herlev almennyttige Boligselskab. Når det er sagt, vurderer vi løbende brandsikkerhed og hvordan man bekæmper risikoen for, at der kan opstå en brand i bebyggelsen. Og vores beboere modtager med jævne mellemrum gode råd til, hvordan de minimerer risikoen for brand i deres bolig, via publikationer fra DAB, som er vores administrator,’ skriver han.

Kommunens ansvar

Ifølge beredskabsdirektør i Beredskab Øst, Rasmus Storgaard Petersen, er det op til kommunen at sikre, at lejlighedskomplekserne overholder kravene til brandsikkerhed.

»Det er bygningens ejers ansvar at sikre at brandsikringen er udført korrekt, og at den er sikret i hele bygningens levetid. Det er den enkelte kommunes bygningsmyndighed, der har tilsynspligten med, om de enkelte boligafdelinger overholder kravene i forhold til for eksempel brandsikring. Men branden i Vanløse kunne måske give anledning til, at alle gør mere ud af oplysningsarbejdet i forhold til at klæde bygningsejere bedre på i forbindelse med brandsikringen,« lyder det.

Herlev Bladet har forsøgt at få svar fra Herlev Kommune om, hvorvidt Vanløse-branden har givet anledning til et opdateret tilsyn, men kommunen er ikke vendt tilbage.

 

Du er måske også interesseret i

Der er lukket for kommentarer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!